31 oktober 2012 In de media

Veel clubs worden leeggeroofd, maar hier blijft iedereen

Het gaat goed met Vitesse. De ploeg van Fred Rutten staat na tien speelronden op een derde plek in de Eredivisie, met vier punten minder dan koploper FC Twente, en met negen tegentreffers heeft de defensie minder geïncasseerd dan regerend landskampioen Ajax. Logisch dus dat er wordt gedroomd over een landskampioenschap, maar Jan-Arie van der Heijden gelooft daar niet in.
De middenvelder meent dat Vitesse nog enkele stappen zal moeten zetten: "PSV, FC Twente en Ajax hebben betere selecties", zegt hij in Voetbal International. "Daar zijn de begrotingen hoger en er komt meer publiek. En bovenal weten die jongens daar al wat het is om voor een titel te spelen. Laten we eerlijk zijn: het zou vreemd zijn als wij kampioen werden. Natuurlijk kan het wel, maar ik zou het al knap vinden als we bij de eerste drie eindigen."

Misschien is de titel volgend seizoen wél mogelijk: "Alles is steeds beter geregeld, er staat hier duidelijk iets te gebeuren. Daarbij zie je dat alle clubs in Nederland spelers moeten verkopen. Veel Nederlandse clubs worden leeggeroofd, maar wij niet. Hier blijft iedereen, dan word je vanzelf steeds sterker. In Nederland keek iedereen een beetje vreemd aan tegen een buitenlandse eigenaar. Maar kijk eens naar Málaga, Anzhi, Paris Saint-Germain, Manchester City, Chelsea. Geen van die clubs won in het eerste jaar na de overname een titel. Maar uiteindelijk komen ze nu wel overal bovendrijven."

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: