30 juli 2016 In de media

Veerkrachtig Vitesse komt goal tekort

Vitesse heeft twee gezichten getoond in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Newcastle United. In de eerste 45 minuten moesten de Arnhemmers drie treffers slikken, na de pauze kwam de ploeg terug tot 3-2.
De Engelsen schoten in eigen huis uit de startblokken en namen het doel van keeper Eloy Room veelvuldig onder vuur, maar pas in de 22ste minuut opende Matt Ritchie – met een door Kelvin Leerdam van richting veranderd schot – de score. The Magpiesliepen in de 23 minuten daarna via Dwight Gayle en Jack Colback uit naar 3-0.

Na de pauze kwam de equipe van trainer Henk Fraser sterker voor de dag en was het Nathan die in de 53ste minuut de aansluitingstreffer verzorgde. Een kleine tien minuten later scoorde aanvoerder Guram Kashia uit een vrije trap van Lewis Baker de 3-2, maar verder dan dat kwamen de Arnhemmers niet. En daardoor sloot Vitesse de voorbereiding op het komende Eredivisie-seizoen af met een nipte nederlaag. Zaterdag wacht Willem II in het eerste competitieduel.