20 januari 2012 In de media

Veiling shirt Vitesse voor ‘Doe een wens’

Leerlingen van twee vmbo-klassen in Meppel veilen een vers gesigneerd shirt van Vitesse ter nagedachtenis aan een onlangs overleden klasgenoot.

Yosha Derksen en Amber Sanderus trokken de stoute schoenen aan na afloop van de oefenwedstrijd Alcides-Vitesse.

De leerlingen van scholengemeenschap Stad en Esch scoorden een gesigneerd shirt van de club uit Arnhem ten behoeve van een grote actie die hun school houdt ter nagedachtenis van hun klasgenoot Arend-Reint. Hij overleed op 9 januari aan leukemie.

Arend-Reint die 17 jaar werd, beleefde dankzij de Stichting Doe een Wens nog een onvergetelijke dag met zijn vader in een Hilversumse filmstudio. Toen klasgenoten een cadeau voor hem wilden kopen was zijn verzoek een donatie aan de stichting te doen. Dat leidde tot een grote inzamelingsactie van de Meppelse scholieren die inmiddels meer dan 1.000 euro hebben opgeleverd.

Daarbij ook een deel van de recette van de wedstrijd Alcides-Vitesse. "Mooi dat leerlingen hun verdriet omzetten in daden. Het inspireerde ze heel actief bezig te zijn en ze dachten dat ze in Arnhem de hoogste prijs voor het shirt zouden krijgen", aldus mentor Aart Seuters.

Bieden op het gesigneerde shirt kan, tot en met dinsdag, via aseuters@stadenesch.nl .

Gelderlander / Foto Stad en Esch

Hoofdsponsor: