13 februari 2015 In de media

Vejinović: “Vitesse gaat niet meer omvallen”

Vitesse heeft de smaak te pakken. Onder leiding van spelverdeler Marko Vejinović klimmen de Arnhemmers op de ranglijst. “Negen punten in zes dagen, vier doelpunten voor en nul tegen. Dat zegt alles over hoe goed we bezig zijn.”
"We hebben gewoon een selectie met heel veel kwaliteit", zegt Vejinović. "Goed positiespel en durven voetballen zijn kenmerken waar onze trainer Peter Bosz al het hele seizoen op hamert. Dat deed hij voor de winterstop al, en dat doet hij nu nog steeds. En als je als elftal dan ook meer gaat scoren en minder doelpunten tegen krijgt, stijg je automatisch op de ranglijst. Zo eenvoudig is het soms."

Toch moest het van ver komen: voor de winter was Vitesse erg tam en wisselvallig. "Het verschil zit hem in het feit dat we ons als ploeg en als spelers individueel ontwikkelen. Je moet als selectie op elkaar ingespeeld raken, dat gaat niet van de ene op de andere dag. Daarnaast zegt het, denk ik, veel over de karakters in ons elftal dat we niet bij de pakken neer zijn gaan zitten in de moeilijke fase die we hebben gekend.

We zijn een aantal keren hard gevallen, maar zijn er keer op keer weer in geslaagd op te staan. Voor de ontwikkeling van het elftal is het goed dat we ook tegenvallers hebben geïncasseerd. Dat heeft ons mentaal gevormd en daar plukken we nu de vruchten van. Ik denk dat nu het moment is aangebroken dat we niet meer omvallen. Negen punten in zes dagen, vier doelpunten voor en nul tegen. Dat zegt alles over hoe goed we bezig zijn", besluit Vejinović.
 

Soccernews / Foto’s SV

Hoofdsponsor: