21 maart 2015 In de media

Vejinovic belichaamt opmars Vitesse

Vitesse zette tegen Go Ahead Eagles de ongeslagen reeks voort. Door de 2-0 zege in Deventer is de ploeg van trainer Peter Bosz nu al negen ontmoetingen op rij zonder verlies.
Met zijn tiende competitietreffer besliste de middenvelder in de tweede helft de ongelijke strijd in de Adelaarshorst. Weliswaar kreeg Vejinovic bij zijn doelpunt enige hulp van doelman Mickey van der Hart, maar dat deed niets af aan zijn prestatie. De voormalig Nederlands jeugdinternational koppelt dit seizoen spelintelligentie aan scorend vermogen. Vorig jaar kwam hij bij Vitesse niet verder dan twee goals.

Uiteraard toonde Vejinovic na afloop zijn blijdschap. "Dit was een verdiende overwinning. We hebben veel kansen gecreëerd en weinig weggegeven. Als we de kansen sneller afmaken, is het eerder beslist", zo liet hij weten voor de camera van FOX Sports. Slechts vier punten is de achterstand op plek drie, nu nog bezet door Feyenoord. "Ik streef altijd naar het hoogst haalbare, maar laten we eerst eens genieten van het moment."

De 25-jarige Vejinovic miste dit seizoen geen enkele competitiewedstrijd en is bij Vitesse uitgegroeid tot een belangrijke steunpilaar. Zijn plafond lijkt hoger te liggen. Een interlandcarrière ligt ook in het verschiet. Voor Servië of Nederland, dat ligt nog open. "Pas als ik word opgeroepen, ga ik er echt over nadenken", vertelde hij eerder in De Telegraaf. "Ik kan voor Oranje of het Servische team uitkomen. Ja, ik denk dat ik laat zien dat ik er klaar voor ben. Voor beide teams."
 

Elf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: