4 oktober 2014 In de media

Vejinovic heerst

Marko Vejinovic speelde vrijdag andermaal een toppartij. Hij completeerde een goede serie wedstrijden met drie goals. Een vrij trap en twee terecht gegeven strafschoppen.
Vejinovic scoorde zo een 'valse' hattrick. 'Vals' omdat het niet drie achtereenvolgend gescoorde goals in één wedstrijdhelft betrof.

Niettemin mocht hij de wedstrijdbal mee naar huis nemen, een inmiddels ook in het Nederlandse voetbal ingeburgerd gebruik om een speler te belonen voor het scoren van drie of meer goals in één wedstrijd.

Marko Vejinovic heerste op indrukwekkende wijze op het middenveld. Voortdurend van posi­tie wisselend met zijn medespelers Quazaishvili en Leerdam, waardoor ADO geen moment grip kreeg op de aanvalsdrift van Vitesse.

Steeds aanspeelbaar en daardoor een belangrijk rustpunt binnen het Vitesse-elftal. Met veel overzicht voor de vrije man en het technisch vermogen om hem op welke afstand ook te bereiken via een pass op maat. Ogenschijnlijk moeiteloos het spel verleggend waardoor ADO Den Haag geen moment vat kreeg op de wedstrijd. 

In de situatie waarbij Dauda en Traore onderling kort twisten wie de penalty in de tweede helft mocht gaan nemen, toonde Vejinovic vrijdagavond in alle rust zijn onvervalst leiderschap. Hij loste de situatie eenvoudig op via het oppakken van de bal en het jeugdig duo met een enkel woord en gebaar duidelijk te maken dat hij zelf de strafschop zou gaan nemen.

Marko Vejinovic bekroonde zijn goede wedstrijd vrijdagavond via de drie gescoorde goals. Hij schoot een schitterende vrije trap via de muur in de bovenhoek en benutte twee strafschoppen koel waarbij de ADO-doelman Hansen in beide gevallen volstrekt kansloos was.

Onze SV-fotograaf Edelf legde het prachtig in beeld vast.
 Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: