20 oktober 2013 In de media

Vejinovic wil leegte Janssen vullen

Marko Vejinovic krijgt door de knieblessure van Theo Janssen een kans op het middenveld van Vitesse en die wil hij grijpen. Zaterdag begon hij voor het eerst.
Vitesse won zaterdag door een late goal van Patrick van Aanholt met 2-3 bij sc Heerenveen. De ploeg kwam terug van een 2-0 achterstand. “De overwinning was verdiend, maar het bleef lang spannend”, aldus Vejinovic tegen Goal. “In de eerste helft waren we minder, maar in de tweede helft zetten we ze steeds meer onder druk. Zij konden alleen nog maar counteren. We gingen met veel meer lef spelen. Eigenlijk hadden we dat vanaf het begin moeten doen. Ik ben trots hoe we als team zijn teruggekomen.”

Vejinovic startte voor het eerst dit seizoen in de basis, maar werd in de 67ste minuut vervangen. Hij nam de plek in de van de geblesseerde Theo Janssen. “Ik vind het klote voor hem. Dat gun je niemand, heel spijtig. Hij is een voetballer met veel kwaliteiten en leiderschap. We moeten het nu oppakken zonder hem. Andere mensen moeten gaan opstaan.”

“Tijd om het te laten zien”
“Ik ben blij met deze kans”, vervolgt de 23-jarige middenvelder, die afgelopen zomer over kwam van Heracles Almelo. “Het is tot nu toe een leerzame periode geweest. In een nieuw elftal, bij een nieuwe club heb je tijd nodig om je aan te passen. Het is heel goed gegaan. Nu heb ik die leermomenten gepakt en is het tijd het me laten zien op het veld."

"Het is nog wennen in de basis. Ik mis nog wedstrijdritme, maar dat komt vanzelf. De trainer heeft vertrouwen in me en dat ga ik zo goed mogelijk terugbetalen. Deze positie (van meer controlerende middenvelder) ligt me wel. Ik denk dat ik hier goed uit de voeten kan en dat wil ik laten zien. Ik hoop mijn plek vast te houden en me verder te ontwikkelen.”

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: