18 december 2013 In de media

Vejinovic wil ook met Vitesse naar De Kuip

Peter Bosz en Marko Vejinovic moeten bij Vitesse de bekerkoorts overbrengen. De Arnhemmers waren de afgelopen jaren vooral figurant, maar met de twee finalisten van 2012 komt daar mogelijk verandering in.
Tegen Roda JC moet woensdag de stap naar de kwartfinales worden gezet.

Bosz en Vejinovic bereikten in 2012 met Heracles Almelo de bekerfinale, die door PSV met 3-0 werd gewonnen. "Ik weet hoe het is om daar te staan", zegt Vejinovic over de eindstrijd in De Kuip. "Ik vond dat fantastisch. Een vol stadion, schitterende sfeer. Eigenlijk ontbrak alleen de zege."

Waar Vitesse al jaren een bijrol speelt, daar wordt Heracles gezien als een cupfighter. "De beker leefde daar heel erg", vertelt de middenvelder in het Algemeen Dagblad. "De voorzitter en de technische staf lieten aan het begin van het seizoen al weten dat ze graag ver wilden komen in de beker."

De Arnhemmers stonden in 1990 voor het laatst in de finale, 2014 moet volgen. "We beschikken met deze groep over genoeg kwaliteit om het ver te schoppen. We hebben al laten zien dat we van iedereen kunnen winnen. De sleutel tot succes in de KNVB Beker? Concentratie en motivatie. Eén wedstrijd is beslissend. Je moet zorgen dat je er vol voor gaat", aldus Vejinovic.

VoetbalPrimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: