1 november 2013 In de media

Velthuizen koestert band met Jordania

Voor de training trapten ze spontaan een balletje met elkaar. Keeper Piet Velthuizen en voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania, die nog wel voorzitter is van de club en zich ook vrijdagmiddag weer opgewekt liet zien op Papendal.
'Wij hebben iets speciaals met elkaar. Merab is gewoon een heel warme man', zegt Velthuizen.

Het duo praat wel vaker even met elkaar. 'Hij stelt zich niet hoger op dan de rest. Ook buiten het veld is het een goede man. Leuk toch dat hij even komt kijken en dan een balletje meetrapt', glimlacht Velthuizen na de korte training op vrijdagmiddag.

De ervaren doelman baalde nog van het 2-2 gelijke spel tegen FC Groningen. 'We voetballen leuk, maar niet effectief. Een goede wedstrijd verpesten we in de slotfase nog. Anders hadden we nu 1e gestaan. Maar goed, nieuwe ronde nieuwe kansen.'

Tegen het stroef draaiende Ajax liggen er ongetwijfeld weer mogelijkheden voor Vitesse. Het verschil tussen beide ploegen is slechts één punt in het voordeel van de Amsterdammers. 'Een belangrijke wedstrijd dus als we weer willen aansluiten bij de echte top.'

Vorig jaar was Vitesse zelfs de baas in de Arena dankzij onder meer een ijzersterke Wilfried Bony. 'Klopt, maar dat telt niet meer. We gaan er morgen vol voor en zullen aan de bak moeten. Oké, ze zijn niet in beste doen, maar dat kan ook zomaar weer omslaan als ze het goede gevoel weer te pakken krijgen. Hun kwaliteiten liggen op het middenveld en voorin', vindt Velthuizen.

Omroep Gelderland TxT / Foto’s SV

Hoofdsponsor: