17 mei 2016 In de media

Velthuizen neemt winnend en scorend afscheid bij Vitesse

Het oefenduel tussen AVW ’66 en Vitesse stond vooral in het teken van het afscheid van Piet Velthuizen.
Vitesse won het duel gemakkelijk met 2-9.

Velthuizen stond van 2001 tot 2010 onder de lat bij Vitesse. In 2010 ging de Nijmeegse doelman het buitenlandse avontuur aan bij Hércules Alicante. Dit werd geen succes en Velthuizen keerde daarom terug naar Arnhem. Vandaag nam hij afscheid van Vitesse, het is nog niet duidelijk waar hij volgend seizoen speelt.

Vitesse begon met een sterke opstelling aan de wedstrijd. Onder andere Valeri Qazaishvili, Kevin Diks en Marvelous Nakamba begonnen in de basis. De Arnhemmers hadden dan ook niet veel moeite met de amateurs uit Westervoort.

In de derde minuut kwam Vitesse al op voorsprong door een doelpunt van Lars ten Teije. Yuning Zhang, Jesse Schuurman en Anil Mercan waren ook trefzeker in de eerste helft.

Maar het meest opvallende moment was toch voor Piet Velthuizen. Nadat Vitesse een penalty verdiende, scandeerde de supporters zijn naam. De doelman twijfelde geen moment en liep naar de penaltystip om de bal binnen te schieten. Hierdoor kwam de ruststand op 0-5 te staan.

Nadat Guram Kashia het zesde doelpunt van Vitesse had gemaakt, kreeg Piet Velthuizen een publiekswissel. In de vijftigste minuut werd hij vervangen door Eloy Room. Velthuizen verliet onder luid applaus het veld.

AVW ’66 wist in de tweede helft nog twee keer te scoren. Beide keren kwam het doelpunt van de voet van Redouan Eddarkoui, die een prima wedstrijd speelde.

Guram Kashia zorgde met een mooie volley voor het zesde Arnhemse doelpunt en Jovi Munter kopte de zevende slim binnen na een mooie aanval, opgezet door Mitchell van Bergen. In de 87e minuut kreeg Vitesse wederom een penalty. Eloy Room volgde het voorbeeld van zijn collega en schoot de penalty binnen, 2-8.

Het laatste kwartier gebeurde er weinig op sportpark Hamerden. Jesse Schuurman maakte nog wel zijn tweede en het negende doelpunt voor Vitesse.

Met deze overwinning komt er een einde aan het seizoen 15/16. Zondag 26 juni start Vitesse de voorbereiding op het seizoen 16/17 op Papendal.