27 juli 2014 In de media

Velthuizen niet zeker van basisplaats

Piet Velthuizen is zijn basisplaats niet zeker bij Vitesse. De doelman kwam in de afgelopen drie seizoenen tijd tot liefst 97 optredens in de Eredivisie voor de club uit Arnhem, maar trainer Peter Bosz gaf zondag na het oefenduel met Levante (1-1) aan dat hij nog geen definitieve keuze tussen Velthuizen en Eloy Room heeft gemaakt.
De 27-jarige Velthuizen, enkelvoudig Oranje-international, deed zeventig minuten mee tegen Levante en stopte een strafschop van David Barral. Barral had na een half uur al de score geopend, maar Davy Pröpper zorgde tien minuten voor tijd voor de gelijke stand. Room deed de laatste twintig minuten mee en maakt volgens Bosz nog volop kans om de eerste keeper van Vitesse te worden.

“De positie van geen enkele speler staat vast”, legt de coach in gesprek met De Gelderlander uit. “Iedereen zal moeten knokken voor zijn pek, iedereen begint op nul. Ik kan me voorstellen dat je onomstreden spelers hebt, bijvoorbeeld in het geval van Cristiano Ronaldo of Lionel Messi. Maar als de spelers dichter bij elkaar liggen, dan is daarvan geen sprake.”
 


 
Voetbalzone / Foto SV

Hoofdsponsor: