14 november 2013 In de media

Velthuizen: ‘Ik wil naar het buitenland, dat staat vast’

Vitesse staat na dertien speelrondes bovenaan in de Eredivisie. Afgelopen weekend waren de Arnhemmers met 3-1 te sterk voor FC Utrecht, al was doelman Piet Velthuizen niet helemaal tevreden.
"Het was een overwinning met een smetje. Net als een week eerder tegen FC Groningen (2-2 na een 2-0 voorsprong, red.) lieten we de tegenstander terugkomen. Voor de rust had FC Utrecht geen schijn van kans. Op zo'n moment moeten wij de tweede en derde goal binnentikken, laten zien dat er in Arnhem niets te halen valt. Toch liepen we na de rust opnieuw achteruit en kregen zij kansen op méér. Uiteindelijk ging het maar net goed", zegt de Nijmegenaar in een interview met Voetbal International.

"We genieten van de stand op de ranglijst, echt wel. Het is lang geleden dat Vitesse de beste van Nederland was. We hebben de laatste twee jaar meer kansen gehad om de koppositie te pakken en nu is het eindelijk gelukt. Alleen kan het nog beter."

De 27-jarige Velthuizen ziet Arnhem niet als zijn eindbestemming. "Ik word elke dag beter. Dat moet ook. Als je stil blijft staan, gaan concurrenten je voorbij. Ik ben hongerig en op een dag wil ik nog een stap maken. Dat staat vast. Ik wil laten zien dat ik in het buitenland kan slagen. Dit is alleen niet het juiste moment. Ik ben meer dan tevreden in Arnhem en heb nog een tweejarig contract."

ELF / Foto SV

Hoofdsponsor: