7 februari 2014 In de media

Velthuizen: ‘Ajax speelt slecht en wint, wij niet: dat is het verschil’

Vitesse kwam vrijdagavond op eigen veld niet verder dan 0-0 tegen ADO Den Haag en daar had Piet Velthuizen flink de balen van. De doelman van de Arnhemmers, die zijn team enkele keren op de been hield met reddingen, merkt dat Vitesse het langzaam maar zeker uit handen begint te geven dit seizoen.
De club won na de winterstop van PEC Zwolle, maar speelde daarna 1-1 tegen NEC, 1-1 tegen Feyenoord en verloor met 0-2 van AZ.

De remise zonder doelpunten tegen nummer laatst ADO betekent dat de teller na de winterstop op zes punten uit vijf wedstrijden staat: te weinig. “Het is gewoon zonde: je speelt tegen de nummer laatst van de competitie, dan weet je dat het moeilijk gaat worden omdat ze met z’n allen voor de pot gaan hangen. Maar ik zeg eerlijk: wij hebben ook niet gebracht wat we horen te brengen”, aldus Velthuizen aan FOX Sports.

Voor de winterstop liep het allemaal stukken beter met Vitesse en was het een moeilijk te kloppen collectief. Nu morst het week in, week uit punten en is het maar de vraag of het nog lang bovenin blijft meedoen. “We doen het zelf, we hebben het zelf allemaal in eigen hand. Ajax wint gisteren in de 84ste minuut, spelen ook slecht, maar wij winnen niet. Dat is het verschil en da’s zonde.

Wij doen onszelf hiermee tekort. Met een paar rotwedstrijden raak je achterop”, baalt de keeper.Vitesse heeft nog elf wedstrijden om nog punten uit te halen en zal daarin goed voor de dag moeten komen, wil het nog een serieuze gooi doen naar de landstitel. Velthuizen zegt zich daar echter niet mee bezig te houden en benadrukt dat niemand bij Vitesse, ‘intern en uittern’, dat geroepen heeft. “Daar moeten we nu helemaal niet over praten, wij moeten bij de top vijf eindigen.”
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: