1 mei 2016 In de media

Velthuizen: ‘Alsof ik mijn familie verlaat’

Piet Velthuizen heeft afscheid genomen van een deel van het Vitesse-publiek.
De 29-jarige reservedoelman, wiens aflopende contract niet wordt verlengd, werd na de laatste thuiswedstrijd in Supportershome Monnikenhuize bedankt en toegezongen door zo'n honderd fans van Vitesse.
 

,,Ik heb Vitesse altijd als familie beschouwd", zei Velthuizen na de 1-3 nederlaag tegen FC Utrecht. ,,Deze familie moet ik nu helaas verlaten. Ik weet zeker dat ik hier ooit nog terugkeer, maar we moeten nu verder kijken. Er is nog niets concreets op mijn pad gekomen. We gaan het zien. Ik wil de supporters in ieder geval bedanken voor alle steun die ze mij al die jaren hebben gegeven."
 

 
Groot applaus
De supporters trakteerden de tweede doelman van Vitesse vervolgens op een groot applaus en zongen massaal 'Pietje bedankt'. Ook tijdens het competitieduel werd Velthuizen in de 22ste minuut (zijn rugnummer) door een deel van het Arnhemse publiek toegezongen in Gelredome.
 
Velthuizen verlaat Vitesse voor de tweede keer. De in Nijmegen geboren sluitpost trok in 2010 na vier seizoenen in de hoofdmacht te hebben gekeept naar het Spaanse Hercules Alicante.
 

Na één seizoen keerde Velthuizen terug in Gelredome. Vorig seizoen raakte hij zijn plek onder de lat kwijt aan Eloy Room. Het contract van de reservedoelman, die bij Vitesse één van de grootverdieners is, werd in maart formeel opgezegd en zal niet worden verlengd.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: