16 augustus 2010 In de media

Velthuizen: “Ben zeker bereid om te luisteren”

Piet Velthuizen is als een kind zo blij met de nieuwe eigenaar van Vitesse. Nu de club omhoog kan kijken, behoort een langer verblijf in Arnhem plots weer tot de mogelijkheden voor de doelman.


Merab Zjordania kondigde maandag bij de persconferentie aan snel te gaan praten met Velthuizen. "Als hij zulke ambities heeft, dan ben ik zeker bereid om te gaan luisteren", aldus Velthuizen in een eerste reactie tegen VoetbalPrimeur. "Als hij binnen drie jaar kampioen wil worden, wie ben ik als 23-jarige jongen dan om te zeggen dat ik niet voor Vitesse wil spelen? De club eindigt al jaren laag en dan zou het een droom zijn om voor de prijzen te spelen. Zeker als je al veertien jaar bij de club speelt."

Velthuizen vervolgt: "Ik heb altijd gezegd: 'Ik ben nog niet klaar met Vitesse.' Ik heb gezegd dat ik een stap wil maken om m'n ambities waar te maken, maar als dat hier kan, dan is het raar om daar niet aan mee te doen. Wie wil er nou niet voor het kampioenschap spelen?"

Een geschenk uit de hemel

Hij noemt de komst van de Georgiër 'een geschenk uit de hemel'. "Wie had verwacht dat er een investeerder zou komen? Je hoort wel vaker van die verhalen, maar dan moet je het nog maar zien. Vandaag is het dan officieel geworden, dus ga ik m'n zaakwaarnemer bellen om te bepalen hoe wij er in staan. Op dit moment sta ik positief tegenover een contractverlenging."

Al durft Velthuizen een transfer ook niet helemaal uit te sluiten. "Je kunt niet zeggen dat een transfer nu van de baan is, want je weet niet met wat ze aankomen, wat ze kunnen betalen. Ik wil eerst in een persoonlijk gesprek van hem horen wat de bedoeling is. Ik ga eens kijken wat hij allemaal te vertellen heeft."


Velthuizen ziet overname als geschenk

 Piet Velthuizen gaat er vanuit dat hij alsnog blijft bij Vitesse. "Ik ga snel praten met de nieuwe president en mijn ambities zijn bij deze club ook hoog. Ik wil hier prijzen winnen", zegt de doelman.

Nu Vitesse voor miljoenen euro's wordt overgenomen en er versterking komt, lijkt een vertrek naar Alicante van de baan. Vorige week leek een transfer nabij, maar Vitesse liet Velthuizen plotseling niet gaan. Door de komst van de puisssant rijke Georgiër wordt nu duidelijk waarom de Arnhemse club een starre houding aannam. "Ik was teleurgesteld, niet boos. Na het gesprek trek ik conclusies, maar ik ben hier nog niet klaar. Dat heb ik altijd gezegd. En mijn contract loopt ook nog door."

Velthuizen is blij voor de club. "Een geschenk uit de hemel, voor iedereen lijkt me dit goed. Maar laten we ook weer niet te vroeg juichen en eerst afwachten wat er allemaal gebeurt."

Voetbalprimeur / Omroep Gelderland txt

Hoofdsponsor: