17 oktober 2011 In de media

Velthuizen: “Normaal dat ik belangrijk wil zijn”

Vitesse was zondagmiddag met 0-1 te sterk voor NEC, aan de zijde van de Arnhemmers was doelman Piet Velthuizen de uitblinker. Na afloop was de goalie vooral blij met de teamprestatie.

"Dit zijn de mooiste wedstrijden, de derby’s tegen NEC", zegt Velthuizen tegenover NUsport. "Die mis je wel als je in het buitenland bent. Vorig jaar kwam ik hier speciaal voor terug uit Alicante. Toen zat ik hier op de tribune."

Velthuizen was uitblinker aan de kant van Vitesse, de goalie weet echter dat het spel van de club uit Arnhem niet goed was. "Nee, het was absoluut niet werelds. NEC was de betere ploeg, zo simpel is dat. Maar dat wij vandaag drie punten mee naar Arnhem nemen tekent het proces waar we in zitten. Vitesse is volwassen geworden. In de voorgaande jaren waren we hier alsnog tegen een nederlaag aangelopen."

De lof die Velthuizen krijgt deelt hij met het team. "Het is lekker dat ik mijn team op deze manier heb kunnen helpen. Maar het was een teamprestatie. We hebben met zijn allen gevochten. Natuurlijk geniet ik hiervan, het is normaal dat ik belangrijk wil zijn. Maar we zijn goed bezig. We moeten bij de eerste zeven zitten aan het eind. Dat hebben we niet uitgesproken, maar dat vind ik zelf."

Dat er in totaal drie rode kaarten getrokken werden is volgens Velthuizen niet zo gek, dat hoort erbij. "Dat krijg je met deze derby’s. Dat de scheidsrechter er een grote rol in heeft gespeeld moet je ook accepteren. Wat er precies gebeurde weet ik niet. Wij zijn een team geweest vandaag en daarom zijn we overeind gebleven."

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: