18 november 2012 In de media

Velthuizen: ‘Ik zag Platje niet door de rook’

Piet Velthuizen maakte in de beginfase van de Gelderse derby een enorme inschattingsfout waardoor NEC op voorsprong kon komen door Melvin Platje.
De doelman van Vitesse gaf na afloop ruiterlijk toe dat hij verantwoordelijk was voor de tegentreffer, maar benadrukte ook dat de rookontwikkeling in het stadion meespeelde bij zijn fout.

“Ik zag hem niet, er was veel rook daar. Ik zag hem niet in mijn rug komen”, van extra spanning voor de derby was geen sprake. “Ik heb hem volgens mij al vijftien keer gespeeld dus daar word ik niet warm of koud van. Nogmaals het mag mij gewoon niet gebeuren. Ik baal er van maar ik heb me er over heen gezet. Ik heb mijn ploeg in de eerste helft nog een keer gered en daar ben ik blij om”, aldus de doelman tegenover de camera van Eredivisie Live.

Velthuizen was vanzelfsprekend zeer tevreden met het resultaat (4-1). “Je weet dat het een beladen derby is en dat het belangrijk is om deze te winnen. We weten dat we een goed team hebben, maar we beginnen de wedstrijd ongelukkig door mij. Gelukkig hebben de jongens dat recht gezet en daar ben ik ze dankbaar voor.”

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: