3 augustus 2010 In de media

Velthuizen: ‘Situatie bij Vitesse niet dramatiseren’

Een uitgekleed Vitesse begint de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Piet Velthuizen is realistisch, maar hoopvol gestemd.

De zomerstop stond bij Vitesse in het teken van de grote schoonmaak. Liefst negen spelers vertrokken uit Arnhem. De achtergebleven Velthuizen is met zijn 23 jaar ineens een van de oudere spelers. Toch ziet de sluitpost voldoende perspectief.

‘Veel jongens vertrokken’, vertelt Velthuizen in de nieuwste editie van Voetbal International. ‘Het resultaat is een jonge, talentvolle groep met spelers die nog flink kunnen groeien. Daar moet zeker nog iets bijkomen, zowel in de breedte als kwalitatief.’

‘We moeten het niet dramatiseren. In de voorbereiding hebben we laten zien met dit team aardig te kunnen voetballen, en dat kan ook tegen ADO Den Haag. De verschillen tussen de clubs in het rechterrijtje zijn sowieso klein. We moeten ons handhaven, daar gaat het om.

Het volledige interview met Piet Velthuizen lees je later op Vitesse.org. Daarin gaat Velthuizen onder meer in op een mogelijke transfer naar Engeland.

VI

Hoofdsponsor: