31 mei 2012 In de media

Velthuizen: ‘Van den Brom als tweede vader’

Bij Vitesse is voorname­lijk met teleurstelling gereageerd op het vertrek van trainer John van den Brom, die gistermiddag voor drie jaar tekende bij de Bel­gische topclub Anderlecht.
Op de website van de club staat een korte verklaring met als in­houd dat ‘kennelijk het vertrou­wen in een gezamenlijke toekomst toch te broos bleek’ en gesprekken tussen clubleiding en hoofdtrainer ‘ niet hebben geleid tot het juiste gevoel bij alle partijen’.

Doelman Piet Velthuizen zei het vertrek van zijn trainer ‘erg jam­mer’ te vinden. „Voor de spelers is het teleurstellend vanwege zijn goede band met de groep. Sommi­ge zijn er echt ziek van, weet ik.

Voor mij persoonlijk is het ook een klap omdat hij als een tweede vader voor mij was. Wij spraken over dingen die je met niemand anders bespreekt. Zo iemand vind je niet zo gauw”, zei de Nijmege­naar, op voorspraak van Van den Brom in augustus teruggehaald van het Spaanse Hèrcules Alicante. Velthuizen was dan ook niet uitge­keken op Van den Brom. „Hij is een goede trainer die ons denk ik nog beter had kunnen maken.”

Dat de trainer zijn club midden in ‘een project’ in de steek laat, ziet Velthuizen niet. „Die dingen ge­beuren in de voetballerij. Vitesse is goed op weg, maar Anderlecht is bijna elk jaar kampioen en speelt voor de Champions League. Het is een mooie stap en de trainer gaat af op zijn gevoel, dat moet je ie­mand niet ontnemen.”

Hij ziet Vitesse geen stap terug doen door het vertrek van Van den Brom. „Dat hangt af van de volgende trainer. Het doel van Vi­tesse en mij verandert niet, dat is en blijft Champions League.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: