16 oktober 2011 In de media

Velthuizen: Vitesse is volwassen

Met de hakken over de sloot wist Vitesse drie punten mee te nemen in de Gelderse derby tegen NEC: 0-1 Piet Velthuizen was de grote uitblinker aan Arnhemse zijde.

 

Velthuizen moet in de catacomben zijn best doen om zijn vreugde binnen de perken te houden. Na een mislukt buitenlands avontuur bij Hercules Alicante keerde de doelman dit seizoen weer terug bij Vitesse.

"Dit zijn de mooiste wedstrijden, de derby’s tegen NEC", lachte de in Nijmegen geboren Vitesse-doelman. "Die mis je wel als je in het buitenland bent. Vorig jaar kwam ik hier speciaal voor terug uit Alicante. Toen zat ik hier op de tribune."

Niet werelds

Velthuizen gaf toe dat zijn ploeg niet best speelde. "Nee, het was absoluut niet werelds. NEC was de betere ploeg, zo simpel is dat."

"Maar dat wij vandaag drie punten mee naar Arnhem nemen tekent het proces waar we in zitten. Vitesse is volwassen geworden. In de voorgaande jaren waren we hier alsnog tegen een nederlaag aangelopen."

Bescheiden

Bescheiden hoort hij aan dat het vooral door Velthuizen kwam dat NEC zijn vijfde nederlaag op rij leed. "Het is lekker dat ik mijn team op deze manier heb kunnen helpen. Maar het was een teamprestatie."

"We hebben met zijn allen gevochten. Natuurlijk geniet ik hiervan, het is normaal dat ik belangrijk wil zijn. Maar we zijn goed bezig. We moeten bij de eerste zeven zitten aan het eind. Dat hebben we niet uitgesproken, maar dat vind ik zelf. Nu staan we zelfs vierde, maar er komen nog 25 wedstrijden."

Ontspoord

Dat de wedstrijd even ontspoorde (drie rode kaarten; twee voor Vitesse) hoort er volgens de doelman bij.

"Dat krijg je met deze derby’s. Dat de scheidsrechter er een grote rol in heeft gespeeld moet je ook accepteren. Wat er precies gebeurde weet ik niet. Wij zijn een team geweest vandaag en daarom zijn we overeind gebleven."

NuSport

Hoofdsponsor: