21 augustus 2010 In de media

Velthuizen dicht bij akkoord met Allicante

Piet Velthuizen gaat zeer waarschijnlijk ‘zijn’ Vitesse verlaten voor de Spaanse promovendus Hercules Allicante.


Beide clubs hebben een principeakkoord bereikt en ook de international zelf is rond met de club uit de Primera Division. “Op een gegeven moment moet je de beslissing kunnen nemen om naar een andere club te vertrekken. Natuurlijk is dat lastig, dit is mijn veertiende seizoen bij Vitesse. Deze overstap naar een mooie club met ambitie, ze hebben veel nieuwe spelers gehaald, is voor mij een prachtige uitdaging die ik met beide handen aangrijp."

De transfer is vooralsnog niet officieel beklonken. Beide clubs onderhandelen nog over enkele financiële zaken. Technisch directeur Ted van Leeuwen: “Wij hebben Piet een aanbieding gedaan die past bij zijn kwaliteiten en die voor onze begrippen hoog is. Hoger konden wij niet gaan, omdat je ook met verhoudingen in de kleedkamer te maken hebt.”


Jordania praat in op Velthuizen

Vitesse-eigenaar Merab Jordania zegt nog een poging te hebben gedaan doelman Piet Velthuizen op andere gedachten te brengen. De goalie wil vertrekken naar het Spaanse Hercules en heeft al een persoonlijk akkoord met de club.

Jordania „Helaas heeft het gesprek niet tot het gewenste resultaat gevoerd. Dat is jammer, maar we gaan verder.” Overigens werd Jordania op de tribune geflankeerd door Johan Boskamp, een trainer met wie hij in het verleden samenwerkte.


Velthuizen gaat op gevoel af

Piet Velthuizen staat op het punt Vitesse te verruilen voor Hercules Alicante. De doelman maakt zijn keuze op basis van gevoel.

"Het is moeilijk om afscheid te nemen van iets waar je van houdt. Maar soms moet je op je gevoel afgaan en mijn gevoel zegt nu dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging." Velthuizen kijkt er naar uit om in de Primera Division te gaan spelen.

Velthuizen is Vitesse dankbaar voor de kans die de club hem heeft gegeven en hij sprak de wens uit om ooit terug te keren bij de Arnhemse club.

Vitesse.nl / Telegraaf / Omroep Gelderland txt

Hoofdsponsor: