30 september 2012 In de media

Velthuizen droomt van Oranje

Vitesse moest in de slotfase van de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht alle zeilen bijzetten om de 2-1 voorsprong vast te houden. Mulenga was in blessuretijd nog het dichtst bij een treffer, maar Piet Velthuizen redde fabelachtig op een kopbal van de Zambiaan.
De doelverdediger van Vitesse is de laatste weken lekker op dreef en droomt voorzichtig over het Nederlands elftal.

De Nederlandse keeper staat onder de lat bij Vitesse, de nummer twee in de Eredivisie. Hij heeft slechts vier tegengoals te verwerken gekregen, het minste aantal in de Eredivisie.

Toch is Velthuizen nog nooit opgeroepen voor Oranje. "Natuurlijk is dat een doel voor mij en een mooi iets, maar op dit moment zit het er niet in. Het was niet de eerste wedstrijd waarin ik mijn team help, ik heb er al meerdere goed gespeeld", vertelt de Nijmegenaar in Arnhemse dienst aan Eredivisie Live.

"Ik ben goed bezig en als de bondscoach dat op dit moment niet ziet of niet wil zien of iemand anders beter vindt is dat zijn keuze. Dan moet je dat respecteren en hard blijven werken. Op een dag, en ik weet dat die kans wel komt, dan pak ik die met beide handen aan", aldus Velthuizen.

Klik HIER voor de video

Telegraaf – EL / Foto’s SV

Hoofdsponsor: