15 juni 2011 In de media

‘Aan alles merk ik dat Vitesse een grote club wordt’

Piet Velthuizen verliet Vitesse vlak voor de start van de competitie en verkaste naar Hércules Alicante. Dat avontuur werd, met door de goede optredens van concurrent Juan Calatayud, geen succes.

De sluitpost kon niet rekenen op een basisplaats, ontving zijn salaris niet op tijd en tot overmaat van ramp degradeerde de club. Velthuizen keert misschien wel terug in Nederland en werpt in Voetbal International een blik op zijn voormalig werkgever Vitesse.

De 24-jarige doelman verliet Arnhem na een gesprek met nieuwbakken eigenaar Merab Jordania. “Er werd gezegd dat ik had aangegeven wat ik wilde verdienen en dat Jordania ons daarna had weggewuifd”, vertelt Velthuizen. “Dat heeft me ontzettend geïrriteerd. Ik vond het een heel plezierig gesprek. Jordania is een hele aardige, warme man. Lief zelfs.”

“Na veertien jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging”, legt Velthuizen zijn vertrek uit. “Bovendien, hoe kon ik nou weten hoe serieus de plannen van die man waren?” Inmiddels geniet Velthuizen van de ontwikkelingen in Arnhem. “De club is aan het veranderen. Ik geniet ervan om dat te zien. Als ik hoor dat Ismaïl Aissati wordt vastgelegd, dat ze een spits als Wilfried Bony voor vijf miljoen kopen. Dat zijn geen grapjes hoor. Er komt een nieuw veld, een nieuw trainingscomplex. Aan alles merk ik dat Vitesse een grote club wordt.”

Voetbalzone

Hoofdsponsor: