26 oktober 2012 In de media

Verbeek: ‘Vitesse heeft een goede mix’

Gertjan Verbeek blikte vrijdagmiddag in de persruimte van het AFAS Stadion vooruit op de uitwedstrijd van zondag tegen Vitesse.
Over de medische gesteldheid van zijn formatie, de urgentie van een overwinning en de kracht van Vitesse. “Ze kunnen wisselen zonder kwaliteitsverlies.”

Verbeek kan behalve over de van een schorsing terugkerende Adam Maher en Jozy Altidore ook weer een beroep doen op Erik Falkenburg. De middenvelder kampte vorige week nog met een lichte voetblessure. Ruud Boymans is niet inzetbaar tegen Vitesse nadat hij een bovenbeenblessure overhield aan AZ – NEC. Kijk voor de overige blessures naar de rubriek Feiten & Weetjes op AZ.nl.

Rood

Verbeek: “De wijze waarop Altidore en Maher commentaar hebben gegeven na hun rode kaart vind ik goed. De tijd zal uitwijzen of ze er echt van geleerd hebben. Zeggen is één, doen is twee. Ik hoop sowieso dat het dit seizoen niet meer gebeurt dat we met minder dan elf spelers een duels beëindigen. Dat is nu al drie wedstrijden het geval geweest.”

‘Niet zoekende’

Op de vraag of een overwinning hard nodig is Verbeek: “Dat is áltijd zo. Of je nou eerste staat of dertiende. Sta je bovenaan, dan móet je ook steeds winnen om de concurrentie achter je te houden. Nee, we zijn niet zoekende. We weten heel goed wat we willen. We konden alleen niet altijd in dezelfde formatie spelen. Of ik me zorgen maak? Totaal niet.”

Vitesse

“Het maakt duidelijk niet veel uit wie er spelen”, zegt Verbeek over de aanstaande tegenstander. “Ze kunnen wisselen zonder kwaliteitsverlies omdat Fred Rutten veel spelers tot zijn beschikking heeft. Vitesse heeft een goede mix van ervaring, jeugdig elan en scorend vermogen. Het grootste gedeelte van de groep is al twee jaar bij elkaar en aan elkaar gewend.”

AZ

Hoofdsponsor: