9 september 2011 In de media

Verbeek tast in duister: “Vitesse blijft maar kopen”

Gertjan Verbeek kan zaterdag in het duel met Vitesse niet beschikken over Maarten Martens. Naast de Belg ontbreken bij AZ ook Charlison Benschop en Joey Didulica.

Ruud Boymans keert terug bij de selectie. Hij is hersteld van een enkelblessure. Brett Holman zit wel bij de ‘achttien’, maar start niet. Johan Berg Gudmundsson is zijn vervanger. De Amerikaanse aanvaller Altidore kampt met ‘zware benen’. De spits is wel inzetbaar tegen de Arnhemmers.

"Holman is niet okselfris. Hij moest een reis maken van Australië naar Saudi-Arabië. Daar hebben ze 29 uur over gedaan. Er ging iets mis. Daarna heeft hij een wedstrijd gespeeld in 47 graden. Brett kreeg een schop en is door de hitte ook nog eens vier kilo kwijtgeraakt", zegt Verbeek op de officiële website van AZ.

Adam Maher zal Martens vervangen. "Daar worden we niet zwakker op. Tussen Maher en Martens zit een miniem verschil. Het verschil is dat Adam op alle posities op het middenveld uit de voeten kan, terwijl Maarten alleen op een aanvallende positie kan spelen. Maher is verdedigend taakbewust, pakt ballen af en heeft spelintelligentie. Dat wordt nu ook door de buitenwereld gezien, maar dat wisten wij al heel wat langer."

Verbeek tast enigszins in het duister over de kracht van de tegenstander van zaterdag, Vitesse. "Ze blijven maar kopen daar. Ik kan het maar moeilijk bijhouden. Ik verwacht dat Vitesse vanuit een gesloten defensie in een 4-3-3 systeem gaat spelen. Ze zullen zich gaan richten op een snelle omschakeling."

Verbeek houdt extra rekening met spits Wilfried Bony. "Als je sterker denkt te zijn dan Bony, dan verlies je. Je moet nooit terugduwen. Dan val je op je rug. Onze verdedigers moeten juist gebruik maken van zijn kracht. Als je niet sterk bent, moet je slim zijn. Moet je nagaan: als een speler sterk en slim is. Dan is hij al een heel eind."

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: