19 april 2010 In de media

Verhaegh: ‘ Vitesse net niet’

Paul Verhaegh speelde gistermiddag niet de wedstrijd waaraan hij na vijf seizoenen het liefst zal terugdenken, maar moge­lijk wel zijn laatste voor eigen pu­bliek. Vitesse is veilig ondanks de nederlaag (2-5) tegen Roda JC.

„ Je kunt merken dat het fysiek en mentaal een zwaar seizoen is ge­weest”, verzuchtte Verhaegh, die als een van de weinige routiniers ( 26 jaar) op de been bleef. „ Santi Kolk valt uit, Civard Sprockel valt uit, je mist al de helft van de selec­tie en ik had zelf ook last. Als je kijkt wie er móeten beginnen. Jon­gens die niet of nauwelijks erva­ring hebben. Vorige week tegen NAC ging het goed, de jongens ver­dienen ook complimenten want ze hebben het naar behoren ge­daan. We zijn gelukkig veilig, maar al met al is het een teleurstel­lend seizoen geweest. We waren te wisselvallig. Er zit kwaliteit in de selectie, maar geen routine. Je mist jongens met ervaring”, aldus Verhaegh, die ondanks een doorlo­pend contract ( 2011) op weg lijkt naar een nieuw avontuur.

 
„Ik heb hier vijf jaar gespeeld en het is niet zo dat ik weg wil. Ik heb veel te danken aan Vitesse. Maar ik wil graag Europees voet­bal spelen, daarvoor ben ik hier vijf jaar geleden naar toe gekomen. Een keer naar het buitenland zou ik ook wel willen. Ik ben 26, mijn beste jaren komen er aan, ik ben fit. Ik sta open voor iets nieuws, maar ik heb geen andere club. Als er niks komt, sta ik hier 27 juni weer op het trainingsveld.”

„Vorige week las ik in de media dat ik weg zou gaan bij Vitesse. Dat heeft mij verbaasd. Er is nooit gesproken over een verlenging van mijn contract of over geld”, aldus Verhaegh, die over zijn eigen sei­zoen niet tevreden is. „Ik heb niet het niveau gehaald dat ik kan ha­len.” Net als Vitesse, dat het sei­zoen begon met de play-offs als doel. „Die doelstelling hebben we moeten aanpassen. Helaas. Vorig jaar misten we de play-offs op de laatste dag. Net niet. Dat is het al die jaren ook bij Vitesse. Net niet.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: