16 februari 2010 In de media

Verhaegh: geen zin in carnaval

Of Paul Verhaegh na zater­dagavond nog zin had in car­naval? „Nee, moet ik nu niet aan denken, ondanks dat ik uit Limburg kom.”
Paul Verhaegh leek zater­dag het mannetje te worden bij Vitesse. De rechtsachter zette zijn ploeg kort na rust verdiend op voorsprong tegen FC Twente.
Maar een uurtje later stapte hij ontgoocheld en gefrustreerd door de catacomben van GelreDome.

„Het is heel bizar, maar met een punt had ik ook een zuur gevoel gehad”, baalde de 26-jarige rechts­back na de late 2-1 nederlaag. „Dit is heel frustrerend. Ik scoor niet el­ke week. Ik speelde een lekkere wedstrijd, als ploeg speelden we heel goed en dan hoop je dat je een mooi resultaat neerzet.”
„We hebben een goede wedstrijd gespeeld”, analyseerde de gewezen aanvoerder. „ In de eerste helft wa­ren we de bovenliggende partij.
We kwamen na rust ook verdiend op voorsprong. Daarna hadden we 2-0 moeten maken. Serginho Greene had twee heel goede ac­ties. Maar eerst was de pass op Las­se Nilsson iets te ver, en daarna ging hij goed door en had hij moe­ten scoren. Dan is het 2-0 en ge­speeld. Het geloof bij Twente was er niet meer.”
Toch ontsnapte de nummer twee, na cruciale fouten in de Arnhemse defensie. „ Op het eind zag je bij ons vermoeidheid. We hinkten op twee gedachten. De voorsprong verdedigen, maar ook vooruit voet­ballen. De 1-1 was een domper.

Maar Twente scoort wel heel mak­kelijk, heel koelbloedig. Dit zijn si­tuaties die we vaker hebben mee­gemaakt. Daarom zijn wij geen topploeg, en is Twente dat wel.
Twente had zo’n wedstrijd niet weggegeven. Het overkomt ons te vaak. Dat heeft uiteraard ook met kwaliteit te maken. Dit is niet wat je noemt een incident.”
Opnieuw toonde Vitesse zijn beste spel in een ontmoeting met een grote tegenstander. „ Het is onver­klaarbaar dat wij tegen topploegen altijd heel goed spelen. En we ver­zaken tegen ploegen die bij ons in de buurt staan”, aldus Verhaegh.
„Ik slaap sowieso slecht na een wedstrijd, maar dat zal nu hele­maal slecht zijn. Dat worden mor­gen weer teleurgestelde koppies op de training. Een overwinning had ons op de ranglijst wat lucht gege­ven. Nu is het weer een heel zuur weekeinde.”

Door de gemiste kans tegen Twen­te had Verhaegh weinig trek in po­lonaises en melige dijenkletsers.
Want of hij nog carnaval ging vie­ren? Verhaegh: „Daar moet ik nu niet aan denken. Het was een ide­aal scenario geweest. Winnen, en dan carnaval vieren. Maar ik heb daar nu niet veel zin in, ondanks dat ik uit Limburg kom.”

Zijn contract loopt tot medio 2011. Nederlagen zoals zaterdag tegen Twente lijken zijn enthousiasme om langer in Arnhem te blijven niet te vergroten. „Dat is te zwaar uitgedrukt”, aldus Verhaegh. „Het is bekend dat ik altijd heb gezegd dat ik ooit nog een stap hoop te maken.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: