10 juni 2024 In de media

Verslag bijeenkomst supporters en club

Verslag bijeenkomst supporters en club

Afgelopen week is een delegatie van verschillende supportersgroepen waaronder de SV op Papendal geweest om bij te praten met Edwin Reijntjes en Paul van der Kraan.
Onderstaand een verslag van deze bijeenkomst waarbij uiteraard de status van de overname en zoektocht naar een passende investeerder (of investeerders) centraal stond.

Allereerst hebben beide heren al eerder maar ook tijdens deze bijeenkomst nogmaals persoonlijk benoemd wat een geweldige support er is getoond de afgelopen periode. De crowdfunding en de talrijke initiatieven die zijn georganiseerd hebben geresulteerd in een positieve flow rondom Vitesse. We werden langzaam de warme en regionale club zoals we willen zijn en hebben heel Nederland laten zien dat Vitesse leeft!

Voor de overname ligt de eerste focus op regionale inbreng, van ondernemers en ook vanuit supporters (vanuit de crowdfunding). Dat is goed en zorgt voor de gewenste betrokkenheid en binding tussen club en achterban. Langzaam maar zeker komen ook de ondernemers tot een mooi bedrag. Dit alles is waarschijnlijk niet genoeg dus een grote investeerder zal nog steeds onderdeel van de oplossing zijn. Natuurlijk hebben wij onze voorkeuren, zo ook de club. Maar in een periode als deze is het wellicht niet mogelijk om de ideale kandidaat te werven. Er wordt gesproken met diverse partijen uit binnen- en buitenland en ondanks dat veel partijen open staan voor betrokkenheid vanuit de achterban, ook in de vorm van aandelen, is dit niet iets wat gegarandeerd kan worden op het moment. Ook het onafhankelijke bestuur van de nieuwe stichting, de RvC en herstructureringsdeskundige die de WHOA-procedure begeleidt hebben een stem in dit traject. Het streven is om nog deze week rond te zijn met één partij.

Wij hebben de heren ook gevraagd waarom zij er niet uitgekomen zijn met Maasbert Schouten. De voornaamste reden hiervoor is dat het plan wat hij heeft gepresenteerd een nog diepere sanering behelst dan welke nu al in gang gezet is en gaat uit van een structurele huurverlaging.
Er wordt in het huidige plan van de club al circa 10 miljoen bespaard en waar dit enorm pijn doet, zeker met het verdwijnen van zeer gewaardeerde collega’s die al vele jaren hun ziel en zaligheid in Vitesse gestopt hebben, blijft er ook nog iets van ons Vitesse bestaan. Nog verder snijden is naar mening van de club een doodsteek richting de toekomst. Vitesse is met haar huidige vaste lasten geen club die lang in de KKD kan blijven. Dan gaan de inkomsten nog verder omlaag en moet de club uiteindelijk nog verder snijden. Deze negatieve spiraal is geen basis voor een toekomst en dat kan niet!

Door de toenemende onzekerheid en tegenstrijdige verhalen, van met name externen, ebde de positiviteit rond de club wel een beetje weg de afgelopen twee weken. Dit is absoluut niet in het belang van de club..

Alhoewel de uitdaging enorm groot blijft, hebben wij onverminderd vertrouwen in de koers die gevaren wordt en we roepen iedereen nogmaals op als een front achter de club te blijven staan zoals het afgelopen jaar. Verleng je seizoenkaart als dat financieel haalbaar is!
Het is uiteindelijk aan ons om de juiste kaders mee te geven en onze wensen te laten horen. Wij willen een Vitesse verbonden met haar achterban zoals in het afgelopen jaar. Dicht bij haar stad en regio. Daar gaan wij voor.
Voor Geel-Zwart!

Gezamenlijke Supportersgroepen

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: