3 februari 2012 In de media

Versterkt NAC wil Vitesse verrassen

Vitesse ontvangt in de Gelredome zaterdag NAC Breda. De Bredanaars vertrekken met een versterkte spelersgroep naar Arnhem, waar januari een slechte maand was.

Het leek erop dat NAC Breda alleen maar spelers zou laten vertrekken in de winterstop. Dat was echter schijn, want op de laatste dag van de transfermarkt wisten de Brabanders vier nieuwe spelers aan de selectie toe te voegen. De eerste taak voor de nieuwelingen is aansluiting op het linkerrijtje vinden.

Vier nieuwe namen

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt toverde NAC nog vier versterkingen tevoorschijn. Jeffrey Sarpong en Youssef El Akchaoui worden voor de tweede seizoenshelft gehuurd. Stefano Seedorf en Nourdin Boukhari zullen op amateurbasis uitkomen voor de ploeg van trainer John Karelse.

Jeffrey van As, technisch directeur van het financieel geplaagde NAC, is tevreden met de aanwinsten. “We hebben kwalitatief goede spelers weten aan te trekken. Ze kosten ons niets en dat is gezien onze financiële situatie, meer dan welkom. Een bredere selectie is ook beter voor de kwaliteit”, laat hij weten op het digitale thuis van zijn club.

Strijden om een plaats bij selectie

Karelse sluit zich daarbij aan. Tegen De Graafschap moest de coach nog puzzelen vanwege de vele blessures. “De concurrentie in de spelersgroep is toegenomen en dus gaan ook de trainingen qua niveau omhoog”, zegt hij in AD Sportwereld. “Het wordt vechten om een plek bij de wedstrijdselectie te bemachtigen.”

Boukhari moet voorlopig even geduld hebben voordat hij zijn eerste wedstrijd voor NAC kan spelen. Hij moet wachten tot het Turkse Kasimpasa, zijn vorige club, vrijgave wil verlenen. Karelse houdt er rekening mee dat daar nog enige tijd overheen gaat. Tegen Vitesse is hij er in elk geval nog niet bij.

Negatieve reeks

Aanstaande zaterdag zal blijken of de nieuwe selectie van NAC in staat is om Vitesse te verslaan. De ploeg van trainer John van den Brom kent een slechte reeks. De laatste twee competitieduels werden verloren en Vitesse werd deze week ook uitgeschakeld in het bekertoernooi.

“We zijn dramatisch uit de winterstop gekomen. Dit is echt een hopeloze maand”, concludeert Van den Brom bij Omroep Gelderland. “Pijnlijk en zuur.” In de bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen kwam Vitesse nog op voorsprong, maar uiteindelijk werd met 1-2 verloren.

Hoewel de uitschakeling hard aankwam, weet Van den Brom dat hij zich nu volledig op de competitie kan richten. “Het is een enorme domper, maar de beker is voorbij en je zult verder moeten”, aldus de coach.

Afwezigen
Vitesse   NAC Breda
Spelers:    

Spelers:

 
Annan
Pröpper
Bony
Vink
Afrika Cup
Knie
Afrika Cup
Enkel
  Van Fessem
Gudelj
Gilissen
Zonneveld
Boukhari
Rib
Knie
Kuit
Achillespees
Niet inzetbaar

 
Goal

Hoofdsponsor: