2 augustus 2012 In de media

Vertraagd Vitesse mist Hofs

Fred Rutten kan vanavond in het Europa Leagueduel met Anzhi Makachkala naast Tomas Kalas ook geen beroep doen op Nicky Hofs.
De middenvelder kreeg afgelopen week op de training een tik op zijn knie, waarna Rutten de avond voor vertrek een streep door zijn naam haalde. „Een tegenvaller”, zei de Vitesse-trainer die luchtig reageerde op de vertraging van bijna drie uur.

„Als je naar dit soort landen gaat, weet je dat dingen kunnen tegenvallen”, aldus Rutten. „Daar heb ik mezelf en de ploeg ook op voorbereid. Het enige jammere was dat we in Moskou geen pauzemoment hadden en na het eten in één keer door moesten. Het echte werk hadden we in Nederland al verricht. Ik heb de training iets aangepast. Die stond nu vooral in het teken van sfeer proeven."

De oud-coach van onder meer FC Twente, Schalke 04 en PSV verheugt zich op het weerzien met Anzhi-trainer Guus Hiddink. „De Russen zijn licht favoriet”, vindt hij. „Vooral omdat zij al langer in training zijn, wat verder zijn dan wij. Anzhi heeft grote sterren als Samuel Eto’o, maar wij hebben ook goede spelers. Ik ben heel erg benieuwd hoe onze jonge ploeg zich houdt." Simon Cziommer kan voor wat routine zorgen. De Duitser is speelgerechtigd voor de Arnhemmers. „Of hij speelt? Daar denk ik nog over na”, aldus Rutten.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Velthuizen, Yasuda, Van der Struijk, Kashia, Van Aanholt; Van Ginkel, Pröpper, Van der Heijden; Ibarra, Bony, Reis. Aanvang: 17.00 uur.

Gelderlander

Hoofdsponsor: