23 februari 2010 In de media

Vertrek Wiljan Pluim dreigt

Na VanWolfswinkel en Kuiper mogelijk derde talent vroeg weg
* Na Ricky van Wolfswinkel en Nicky Kuiper vliegt mogelijk derde grote talent vroegtijdig het nest uit.
* ‘Topclub’ hengelt naar dien­sten transfervrije aanvaller.
* Driejarige aanbieding Vitesse ‘aardig’.

Vitesse dreigt opnieuw vroegtijdig een talent kwijt te ra­ken. ‘Een topclub’ heeft zich ge­meld voor Wiljan Pluim, de lange targetman die dit jaar doorbrak in het elftal van trainer Theo Bos.
Vitesse heeft de 21- jarige speler een driejarig contract voorgelegd, maar dreigt naast het net te vissen.

Technisch directeur Marc van Hint­um van Vitesse werd vorige week op de hoogte gebracht. „Ik weet niet om welke club het gaat. We hebben een goed gesprek metWil­jan en zijn zaakwaarnemer gehad en hem een voor Vitesse- begrip­pen goede aanbieding gedaan. Als er een topclub belangstelling toont, begrijp ik dat je gaat praten. Hopelijk maakt hij de goede keu­ze, bij ons is zijn kans op speeltijd in elk geval groter”, weet Van Hint­um, die niet ‘ schrikt’ van de over­val op Pluim.
„Dat kan gebeuren. Hij heeft zich snel ontwikkeld. In de zomer zou hij nog naar Veendam gaan. Wij wilden hem ook snel vastleggen. Nu is het afwachten”, aldus Van Hintum, die in de zomer van 2009 tot zijn spijt Ricky van Wolfswin­kel (FC Utrecht) en Nicky Kuiper (FC Twente) vroegtijdig zag ver­trekken, deels omdat de club finan­ciële problemen moest oplossen.
Pluim heeft er net vijftien duels ( één goal) op zitten, net zo veel als Kuiper toen hij naar Twente ver­trok. Pluim heeft geen doorlopend contract in Arnhem en kan gratis weg.

Zaakwaarnemer Robert Postma van de aanvaller verwacht deze week de knoop door te hakken. „We hebben een oriënterend ge­sprek gehad met een topclub”, be­kent Postma: „Ik maak geen naam bekend. Deze week praten we ver­der. Als het een subtopper was ge­weest, zou Wiljan bij Vitesse blij­ven. Je moet niet weggaan naar een club die niet veel beter is en ik schaar Vitesse nog steeds onder de clubs uit het linkerrijtje.”
„Het is mooi dat er nu al zo’n club voorWiljan komt. In de zomer wa­ren er nog twijfels bij Vitesse. Mis­schien hadden ze zijn kwaliteiten iets eerder op waarde moeten schatten. Theo Bos heeft hem de kans gegeven en die heeft hij gegre­pen. Als ik hem tegen PSV zie spe­len, is hij fantastisch. Eerlijk ge­zegd heeft hij ook mij verrast.”
Postma wilde gisteren niet vooruit­lopen op de kans dat Pluim ver­trekt. „ Bij Vitesse is hij eerder ver­zekerd van speeltijd dan bij een topclub. Daarom wil ik eerst ho­ren welke plannen ze met hem hebben”, aldus Postma, die de aan­bieding van Vitesse ‘aardig’ noemt, maar ook beïnvloed door de economische malaise bij de Ne­derlandse clubs. „Het zijn niet de aanbiedingen van vier jaar gele­den, daar hebben we begrip voor. Vitesse is een van de vele clubs in zwaar weer.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: