23 januari 2022 In de media

Vervelende avond voor Vitesse: blessure Bazoer, rood Openda en nederlaag tegen FC Groningen

Vitesse heeft voor het eerst sinds 20 november weer eens een wedstrijd verloren. FC Groningen won 27 november voor het laatst, maar ging er vanavond met de drie punten vandoor in Arnhem: 1-3.

Vitesse was tien duels, inclusief Conference League en KNVB-beker, ongeslagen. Tegen FC Groningen was de Arnhemse equipe zaterdagavond al snel kansloos. Loïs Openda, vorige week nog de matchwinner in de Kuip, liet zich na 35 minuten provoceren door Mike te Wierik. De Belg deelde een elleboogstoot uit en kon na interventie van de VAR terecht inrukken.

Vitesse stond zo voor de rust al met tien man. Groningen sloeg in meerderheid eigenlijk meteen toe. De Noorse spits Jørgen Strand Larsen scoorde na 39 minuten uit een vrije trap, volledig vrijstaand, met het hoofd: 0-1.

Zonder clubtopscorer Openda en met een man minder restte Vitesse een onmogelijke missie. Spelmaker Riechedly Bazoer haakte voor het duel geblesseerd ook al af en controleur Sondre Tronstad ontbrak.

Vitesse-coach Thomas Letsch greep in de rust nog wel in. De Duitser schakelde over naar een systeem met vier verdedigers. Hij bracht Matus Bero en Dominik Oroz op het middenveld, voor Toni Domgjoni en Patrick Vroegh. Daarbij kwam Daan Huisman. Enzo Cornelisse werd ook gewisseld.

Veel soelaas bood dat niet. FC Groningen counterde naar een ruime zege. Zo zorgde Michael de Leeuw na een uitbraak ook voor de 0-2. Hij werkte de bal na 67 minuten via Eli Dasa binnen. Na 71 minuten haalde Daniël van Kaam uit voor de 0-3. Het slotakkoord was daarna voor Vitesse. Oroz zorgde voor de 1-3, nadat Groningen-doelman Patrick Leeuwenburgh in de fout ging met de bal aan zijn voet.

Vitesse – FC Groningen 1 – 3
Eredivisie 2021 – 2022
Gelredome Arnhem

Bron: AD / Foto's: SV

Hoofdsponsor: