7 januari 2018 In de media

Veteraan Alan Hartley (94) overleden

Vandaag bereikte ons het bericht dat Market Garden veteraan Alan Hartley is overleden. Alan was tijdens de Slag om Arnhem werkzaam als engineer voor The Royal Air Force. Hij was er verantwoordelijk voor de vliegtuigen technisch in orde te houden.
Alan kwam, zolang zijn gezondheid het toeliet, ieder jaar naar de traditionele Airbornewedstrijd van Vitesse. Hij viel tijdens zijn eerste bezoek op door ‘te ontsnappen’ vanaf de tribune en zelfstandig een ererondje langs het veld te maken. Het tweede jaar sprak hij de supporters toe vanaf de middenstip en sprak zijn dank uit voor het respect dat de veteranen ten deel viel. Bijzonder blij was hij met de speciale airbornesjaal die de veteranen kregen tijdens de 65ste herdenking. Deze droeg hij met trots in de winter en hij stuurde ieder jaar een foto van zichzelf in zijn woonplaats waarop hij de sjaal toonde.

In 2008 verloor hij op de terugreis naar Engeland zijn koffer met uniform en medailles in de trein. Toen deze terug gevonden werd en de NS liet weten dat hij moest betalen om de koffer in Engeland te krijgen, startten Vitesse-supporters spontaan een actie richting de NS. De koffer werd kosteloos naar hem opgestuurd en hij was trots als een pauw.
 
De laatste twee jaar kon hij vanwege zijn gezondheid de Airbornewedstrijden niet meer bezoeken en we misten zijn opgewekte aanwezigheid.
 
We wensen de familie van Alan veel sterkte in deze moeilijke tijd. LEST WE FORGET! 

Supportersvereniging Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: