24 september 2018 In de media

Veteranen brachten een bezoek aan het supportershome

Het was een drukte van belang in het supportershome na afloop van de Airbornewedstrijd. Veel supporters waren ook dit jaar weer naar de bijzondere happening gekomen en gaven de veteranen een mooi eerbetoon. Onder hen waren onder andere burgemeester Marcouch van Arnhem, Vitesse-aanvoerder Maikel van der Werff en hoofdtrainer Leonid Sluyskiy.
Aanvoerder Maikel van der Werff was samen met Engelsman Max Clark naar het supportershome gekomen. Eerst werd met van der Werff nog nagepraat over de wedstrijd met het teleurstellende resultaat. Het forse verschil tussen de eerste en de tweede helft was voor de verdediger ook maar moeilijk verklaarbaar: "We proberen vanuit goed positiespel kansen te creëren. Dat lukte niet en dat is heel teleurstellend, want we hadden gewoon moeten winnen vandaag." Van der Werff haalde het einde van de wedstrijd net niet: "Wat ik dan zeg tegen die scheidsrechter? Hou het er maar op dat het niet zulke aardige woorden waren. Woensdag spelen we voor de beker in Volendam. Dan is het heel simpel: we moeten winnen."

Linksback Max Clark is natuurlijk geen Arnhemmer, maar voor hem was het niet moeilijk de Arnhemse geschiedenis te begrijpen. Zijn thuisstad Kingston-upon-Hull was de zwaarst getroffen Britse stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. "Eerlijkgezegd kende ik de Slag om Arnhem niet. Maar mijn familie wel en ze hebben mij er ook veel over verteld. Het is heel speciaal om dan hier in Arnhem bij deze veteranen te zijn en te zien wat er allemaal rond deze wedstrijd gebeurt. Een mooie traditie." Clark sprak vervolgens in het speciaal ingerichte vak nog een tijdje met veteranen en familie. 

Ook Vitesse-hoofdtrainer Leonid Slutskyi en Oleg Yarovinskiy waren naar het supportershome gekomen. Zij waren speciaal naar het home gekomen om de veteranen te ontmoeten. Slutskiy legde uit wat zijn band is met de Tweede Wereldoorlog, waarin zijn thuisstad het decor werd om de Slag om Stalingrad. Natuurlijk sprak hij ook zijn respect uit voor de veteranen. De Russische trainer kon op een mooi applaus rekenen van alle aanwezigen.
Natuurlijk werd er ook weer een Vitesse-thuisshirt verloot, waar een jongedame monter om intussen 23.30 uur nog scherp was dat zij het winnende lootje had. Ook de volgende thuiswedstrijd worden de gratis lootjes (op=op!) weer uitgedeeld ter hoogte van de Wall of Fame. Alle Vitesse-supporters zijn welkom in het supportershome. 
 

Supportersvereniging Vitesse/Foto’s SV

Hoofdsponsor: