26 maart 2011 In de media

VI rubriek Persoonlijk: Genaro Snijders

Zesentwintig korte vragen en evenzoveel korte antwoorden. De Voetbal International rubriek ‘Persoonlijk’. Deze week Vitesse-aanvaller Genaro Snijders.

Naam Genaro Snijders.

Geboren Op 29 juli 1989 in Amsterdam.

Woonplaats Bij mijn ouders in Amsterdam. Partner Ik ben al zeven maanden samen met Cheyenne (19).

Familie Ik kom uit een heel muzikale familie. Veel mensen zullen mijn oom Ronald Snijders wel kennen. Hij is een bekende fluitist die heel fijne jazzmuziek maakt. Eigenlijk ben ik de enige in mijn familie die niét muzikaal is.

Opleiding Na het vmbo begon ik aan een mbo-opleiding ICT. Dat viel vies tegen. Ik dacht dat ik lekker met computers zou gaan werken, maar ik zat alleen maar in de boeken.

Clubs JOS/Watergraafsmeer, Abcoude, AZ en Vitesse. In 2009 debuteerde ik in het eerste van Vitesse, tegen NEC. Vorig jaar werd ik nog een half seizoen verhuurd aan FC Omniworld, dat nu Almere City FC heet.

Positie Het liefst linksbuiten. Toch kan ik ook op rechts of in de spits uit de voeten. In de jeugd was ik altijd een echte nummer 9.

Sterke/zwakke punten Ik moet het vooral hebben van mijn snelheid en mijn scorend vermogen. Ik ben nog jong, dus praktisch alles kan nog beter. Als ik dan toch wat moet noemen, is dat het koppen.

Hoogtepunt Mijn debuut in de Eredivisie, mijn eerste contract én de uitwedstrijd tegen Ajax. Het was mijn droom een keer in De Arena te spelen. Ik woon namelijk op loopafstand van het stadion. Ajax is ook mijn droomclub.

Dieptepunt Onlangs heb ik met de beloften van Vitesse mijn voorste kruisband grotendeels afgescheurd. Als het vocht uit mijn knie is, word ik geopereerd. Het was best even moeilijk, maar ik ben strijdbaar. Ik wil zo fit mogelijk terugkomen.

Lastige tegenstander Gregory van der Wiel. Hij is óók heel snel en bovendien erg slim. Als je tegenover hem staat, moet je heel veel achteruitlopen.

Dag ruilen met… Cristiano Ronaldo. Volgens mij kan hij niet zonder bodyguards over straat en heeft die jongen echt een heel moeilijk leven.

Bijgeloof Voordat ik het veld opkom, pluk ik altijd een paar grassprietjes. Vervolgens sla ik een kruis en vraag ik om bescherming.

Geen profvoetballer, dan… Had ik misschien wel een eigen kledingwinkel gehad. Op vrije dagen loop ik graag door Amsterdam op zoek naar de nieuwste mode. Mijn vriendin heeft het getroffen met mij, want ik vind winkelen heerlijk.

Karakter Ik zie mezelf als rustig en positief.

Vrije tijd Ik lees veel boeken, het liefst romans of avontuurlijke verhalen. Het laatste boek dat ik las was Echte mannen eten geen kaas van Maria Mosterd. Ook volg ik een thuiscursus Spaans. Mijn Spaanstalige teamgenoten lachen me vaak uit vanwege mijn uitspraak. Doordat we met Albert Ferrer ook een Spaanstalige trainer hebben, krijg ik nu veel praktijklessen.

Geloof Rooms-katholiek. Ik vind het belangrijk vaak te bidden. De kerk bezoek ik als ik het gevoel heb dat het nodig is.

Vakantie/stad Meestal ga ik naar Suriname op vakantie. Aangezien er veel familie i woont, voelt het als thuiskomen.

Politiek Ik ga niet stemmen, er zijn al genoeg mensen om me heen die dat doen. Die ene stem van mij zal de politiek niet op z’n kop zetten.

Televisie Voetbat International. Ik vind het leuk verschillende meningen te horen. Gelukkig is er nog niet al te vaak over mij gesproken.

Film Mijn vriendin en ik hebben een unlimited-kaart van de plaatselijke bioscoop. Daarmee kunnen we gratis naar elke film. We zoeken er elke week wel één uit.

Muziek Of het nu r&b, hiphop of rock is, ik kan het allemaal waarderen.

Auto Ik rij in een Volkswagen Polo van de club. Mijn droomauto is een Bentley.

Eten/drinken Het Surinaamse eten van mijn ouders vind ik heerlijk. Ze maken ook een lekkere Hollandse pot met een Surinaams tintje. Verder koop ik elke dag een fles Dubbelfrisss en een blikje Pringles.

Tatoeage Nog niet. Wel wil ik graag een kruis met tekst op een van mijn bovenarmen laten zetten. Die tekst hou ik voor mezelf, anders neemt iemand anders ‘m misschien over.

Bijzonder nieuwsfeit De tsunami in Japan. Het lijkt allemaal zo onwerkelijk. Het toont aan dat rijkdom niets voorstelt. Het kan zomaar ineens weg zijn.

Seizoen 2010/11 Het doel met Vitesse is in het linkerrijtje te eindigen. Als we dit elftal bij elkaar kunnen houden, zit er nog volgend jaar nog veel meer in. Ik doe verder geen uitspraken meer, dat hebben andere mensen in de club al genoeg gedaan.

VI magazine week 12

Hoofdsponsor: