19 december 2014 In de media

Viertal nieuwe Zilveren Vitessenaren

Tijdens de jaarlijkse kerstborrel van Vitesse zijn Toon Hartemink, Jorgos Zagkotsis, Riky de Koning en Ben Jonkers zijn benoemd tot Zilveren Vitessenaar.
Op Papendal vond vrijdagavond 19 december de kerstmarkt en –borrel plaats voor medewerkers en vrijwilligers. Gouden Vitessenaar Jan Snellenburg verraste de vier kersverse Zilveren Vitessenaren met hun benoeming nadat algemeen directeur Joost de Wit iedereen welkom heeft geheten. 

Naast de benoeming van vier nieuwe Zilveren Vitessenaren is er in de bestuurskamer op Papendal een heuse Wall of Fame gerealiseerd. Waar elke speler die debuteert in het eerste elftal zijn eigen naam op de Heldenwand mag plakken, hebben de Gouden en Zilveren Vitessenaren ook hun eigen Wall of Fame. Op de wand van de bestuursruimte op de eerste etage zijn alle namen van de bijzonder gerespecteerde Vitessenaren geplakt.

Toon Hartemink
Toon kwam als echte Arnhemmer van Arnhemse Boys naar Vitesse. Hij speelde vanaf 1985 twee jaar in het eerste elftal, maar moest vanwege een ernstige knieblessure noodgedwongen voortijdig stoppen. Naast bestuurder bij ‘zijn’ Arnhemse Boys, diende hij Vitesse als vrijwilliger van 1999 tot 2009. Zo was hij grensrechter en teammanager van de O19 en Jong Vitesse. Vanaf 2009 is toon in dienst gekomen als scout en coördineert hij de jeugdscouting. Ook zijn rol als bestuurder en coach van Oud Vitesse mogen niet vergeten worden, net zoals het begeleiden van scheidsrechters tijdens de wedstrijden in GelreDome.

Jorgos Zagkotsis
Jorgos ontfermt zich al zo’n 25 jaar over veel – vaak buitenlandse – spelers. Als vaderfiguur gidste hij spelers zoals Dejan Curovic, Marco di Marchi en Nikos Machlas door Arnhem. Hij verzorgde maaltijden, trad op als tolk en bood de spelers waar nodig opvang. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel (oud) spelers Jorgos verrassen met een bezoekje als zij in Arnhem zijn. Hadden we een Griekse scheidsrechter bij een Europese wedstrijd? Dan was Jorgos die zorgde voor de begeleiding. Jorgos, altijd vrolijk, en met het hart op de tong stort hij een waterval van woorden over je heen.

Riky de Koning
In 1998 trad Riky toe tot de Vitesse-familie. Via de afdeling ticketing onderging zij een training tot steward. Tot 2012 heeft Riky tot ieders tevredenheid gefungeerd als steward bij de ingangen G en H en op de Promenade aan de Noord-zijde van GelreDome. Daarnaast ondersteunt Riky sinds 1998 de rondleidingen door GelreDome en helpt zij met het digitaliseren van het Home of History.

Ben Jonkers
Ben stond aan de wieg van Oud Vitesse. De veelal op de achtergrond opererende oud-speler van Vitesse was als kundig penningmeester betrokken bij de vereniging van oud-spelers. Via zijn bestuurlijke functie maakte hij het mogelijk het Oude Garde toernooi op de velden van SML te laten plaatsvinden. Ben is met zijn sportiviteit, gedrevenheid en rust een cultuurbewaker bij uitstek.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: