26 juli 2020 In de media

Vijf vragen aan Loïs Openda

Precies twintig jaar na de entree van Bob Peeters heeft Vitesse weer een Belg in de punt van de aanval. Waar Peeters destijds voor een flink bedrag werd gekocht van Roda JC, wordt zijn landgenoot gehuurd van Club Brugge.
Volgens Johannes Spors, de technisch directeur van Vitesse, ligt jouw toekomst bij deze club op de spitspositie. Is dat een toekomstbeeld dat je aanspreekt?

"Ik vind het een mooi perspectief. Mijn hoofddoel is om veel speelminuten te gaan maken bij Vitesse en ik hoop veel te kunnen scoren. Zodat ik met veel vertrouwen terug kan keren bij Club Brugge.”

Je hebt op je twintigste al veel speelminuten bij Brugge achter je naam. Vind je jezelf al een ervaren speler?

"Ik heb 53 wedstrijden in het eerste gespeeld en een paar goals gemaakt in de competitie en de Champions League. Het is niet slecht, maar ik wil me bij Vitesse doorontwikkelen.”

"Tot op heden heb je nog niet zoveel goals gemaakt en toch ben je gehaald als de nieuwe nummer 9 van Vitesse. Wat kun je de fans beloven?

"Ik heb bij Brugge wel een aantal goals gemaakt, maar ik speelde ook vaak aan de zijkant. Ik wil bij Vitesse veel goals maken en laten zien dat ik een goede keuze ben voor de spitspositie.”

Vitesse is met het vertrek van Bryan Linssen en Tim Matavz veel doelpunten kwijtgeraakt. Is dat een zware erfenis die jij moet invullen?

"Het zijn goede spelers, die zijn weg gegaan. Ik zal mijn verantwoordelijkheid nemen om de ploeg te helpen en het maximale te presteren.”

Wat is je plan voor de lange termijn?

"Daar ben ik niet mee bezig. Ik richt me op dit moment alleen op het komende seizoen en wil mezelf honderd procent geven voor Vitesse. Uiteindelijk hoop ik dat we Europees voetbal kunnen afdwingen.”

TG / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: