3 april 2021 In de media

Virtueel schema play-offs Europees voetbal

In de Eredivisie staan nog zeven speelrondes op het programma. Na afloop van de reguliere competities zal er in de play-offs nog gestreden worden om het laatste Europese ticket en een plek in de Eredivisie van volgend seizoen.

Play-off rondes over één wedstrijd

Dit seizoen gaan de play-offs over een enkele wedstrijd, vanwege de overvolle kalender. Het hoogstgeplaatst team, en in het geval van de play-offs om promotie/degradatie ook het team uit de Eredivisie, speelt daarbij altijd een thuiswedstrijd.

Play-offs Europees voetbal

De nummers één tot en met drie van de Eredivisie en de bekerwinnaar plaatsen zich rechtstreeks voor Europees voetbal. Omdat de bekerfinale gaat tussen de huidige nummers één (Ajax) en vier (Vitesse) gaan de play-offs volgens de actuele stand tussen de nummers vijf tot en met acht. Daarin wordt gestreden om een plek in de tweede kwalificatieronde van de nieuwe Europa Conference League.

De bekerwinnaar heeft recht op een ticket voor de tweede kwalificatieronde van de Europa League. Als de bekerwinnaar al een ticket heeft voor de Champions League, gaat dit ticket naar de nummer drie van de Eredivisie.

Let ook op de ** opmerking, rechts onder in het schema. Van belang voor Vitesse.

Bron: KNVB / Foto's: SV - Schema KNVB

Hoofdsponsor: