28 juli 2015 In de media

Visumregels zitten Vitesse dwars

Het Europa Leagueduel van Vitesse in en tegen Southampton is bijna op een sportieve ramp uitgedraaid voordat er een seconde is gevoetbald.
Door de extreem strenge regels bij de autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk konden maar liefst acht (!) spelers van Vitesse het land niet in.

Na de loting, waarin Vitesse direct een uitwedstrijd in Engeland kreeg toebedeeld, bleek er in Nederland geen mogelijkheid meer om in de zeer korte periode visa te krijgen. Een kwalijke politieke regel waarmee Europese clubs worden geconfronteerd als ze snel naar Engeland moeten reizen met hun selectie.

Vitesse heeft de top van de club dagenlang bovenop de zaak gezet. Daarbij is de FIFA ingeschakeld en is ook de hulp van bondsvoorzitter Michael van Praag van de KNVB en het UEFA-bestuur ingeroepen. Uiteindelijk was er slechts één oplossing: de acht spelers van Vitesse moesten afgelopen donderdag het vliegtuig naar Frankrijk nemen, daar de nacht in een hotel doorbrengen en op vrijdag uren doorbrengen in een gigantisch druk kantoor in Parijs, om een stempeltje te krijgen voor een visum.

Dankzij de ervaring van Ajax en PSV ontdekte de clubleiding het bestaan van het bureau in Parijs, dat als enige wel het visum kon regelen.

De spelers om wie het gaat zijn aanvoerder Guram Kashia en Vako Qazaishvili (Georgië), Marvelous Nakamba (Zimbabwe), Danilo Pantic en Uros Djurdjevic (Servië), Renato Ibarra (Ecuador), Milot Rahsica (Albanië) en Denis Olynyk (Oekraïne). Pas in het weekeinde waren zij weer terug. De spelers moesten persoonlijk in Parijs verschijnen.

Het kostte het achttal in een zware voorbereidingsweek ook nog eens de enige vrije dag. Om te voorkomen dat de spelers door het reizen na zware trainingen oververmoeid zouden raken en de kans op blessures zou toenemen, werd bij Vitesse het hele trainingsprogramma teruggeschroefd voor het achttal.
 


De acht spelers en teammanager van Vitesse Mirjam Clifford in Parijs

Welcome to the UK Visa Application Centre in France (Paris)

HomeUK Visas & Immigration launch a 24-hour Super Priority Visa Service at the UK Visa Application Centre in Paris, France.

On 26 February 2015 UK Visas & Immigration will launch a new 24-hour Super Priority Visa Service in Paris.

A 24-hour service means visitors across the world can travel to the UK via Paris, picking up a visa on their way. This will be faster than using the Priority Visa Service available in most locations.

Extending the Super Priority Visa Service to Paris is another example of how the UK is leading the world in the provision of premium visa services for those coming to the UK to visit or work.

The service costs an additional €876.00 and is available to customers applying in one of the following immigration routes:

  • Tourist and short stay
  • Points Based System Tier 2 and Tier 5 applicants with authority to be living in France
  • Point Based System Tier 5 (Youth Mobility Scheme)
  • Points Based System Tier 5 (Temporary worker – Creative and Sporting) if currently in France for a similar purpose to the activity proposed to be undertaken in the UK.

 

TG / Foto’s SV – FB GK

Hoofdsponsor: