29 januari 2015 In de media

Vitesse 14e lid van EFDN

Vitesse is als veertiende club verwelkomd in het EFDN. EFDN staat voor European Football for Development Network en is een netwerk voor betaald voetbalorganisaties in Europa die voetbal als middel gebruiken voor sociaal-maatschappelijke activiteiten.
Het doel van EFDN is om een sterk Europees netwerk te creëren dat de kracht van voetbal versterkt. Daarnaast wordt ook kennis uitgewisseld tussen de deelnemende clubs en wordt gezamenlijk nieuwe subsidiemogelijkheden voor maatschappelijke projecten gecreëerd.

Verschillende Europese voetbalclubs zijn lid van EFDN. Naast Vitesse zijn ook Anorthosis Famagusta, Club Brugge, KAA Gent, Hapoël Tel Aviv, Sparta Praag, Vålerenga IF, Videoton FC, Vfl Wolfsburg, Tottenham Hotspur, Fulham, Manchester United deelnemer van het EFDN. In Nederland zijn Feyenoord en NEC eveneens lid van het netwerk.

Alle deelnemende clubs gebruiken de verbindende kracht van voetbal als instrument voor sociale ontwikkeling. Dit doen ze door activiteiten en projecten uit te voeren die zich richten op thema’s als sociale integratie, gezondheid en (jeugd)werkgelegenheid. Vitesse zet zich ook in op deze thema’s middels Vitesse Betrokken, de maatschappelijke stichting van de club. Het doel van de stichting is middels de kracht van Vitesse sociaal-maatschappelijk actief te zijn in Groot Arnhem. Hierbij wordt gericht op drie pijlers: gezondheid | sportiviteit en respect | talentontwikkeling.  

Meer informatie over EFDN is te vinden op: www.efdn.org 
 

Vitesse TV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: