21 januari 2020 In de media

Vitesse aast met nieuw elan en vertrouwen op bekersucces

Vitesse won in 2017 de KNVB-beker. De route naar nieuw succes is loodzwaar en nog lang, maar de finale halen blijft één van de doelstellingen.
Woensdagavond is Heracles Almelo, na de makkelijke overwinningen op De Graafschap en ODIN, de eerste echt zware tegenstander voor de Gelderse subtopper. Op het kunstgras in Almelo hebben veel ploegen het lastig. De laatste bekerontmoeting tussen beide ploegen dateert van 31 oktober 2018 toen de Arnhemse club met 2-0 zegevierde. Thomas Buitink maakte in dat duel zijn eerste goal in het profvoetbal. In de competitie dit seizoen werd het 1-1.

Pressievoetbal
Onder leiding van Edward Sturing is Vitesse het nieuwe kalenderjaar sterk begonnen. Bij Fortuna Sittard werd het 3-1. De opgebloeide Tim Matavz scoorde twee keer. Vitesse steeg door naar de zesde plaats en tankte met pressievoetbal weer wat vertrouwen. Het bekerduel met Heracles staat in het teken van het bereiken van de kwartfinales. Dan wacht waarschijnlijk een kraker tegen Ajax dat speelt tegen Spakenburg.

Pasveer in de goal
Sturing kan niet beschikken over Navarone Foor die kampt met een schouderblessure. Hij ligt er naar verwachting een aantal weken uit. De Betuwenaar viel zaterdag in Limburg uit en werd vervangen door  Patrick Vroegh. De 20-jarige middenvelder staat woensdag in Almelo aan de aftrap. Remko Pasveer verdedigt het doel. In de vorige bekerduels dit seizoen stond Kostas Lamprou onder de lat. 

Opstelling Vitesse: Pasveer, Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark; Bero, Bazoer, Vroegh; Tannane, Matavz en Linssen. 

Omroep Gelderland / foto’s SV

Hoofdsponsor: