21 juni 2022 In de media

Vitesse aast op Haïtiaanse back Carlens Arcus

Vitesse aast op rechtsback Carlens Arcus. De vleugelverdediger uit Haïti is na vier seizoenen bij de Franse club AJ Auxerre transfervrij. In Arnhem moet hij de opvolger worden van de Israëliër Eli Dasa.Auxerre kwam de afgelopen seizoenen uit in de Ligue 2 in Frankrijk. Maar de club promoveerde in mei via de play-offs weer naar het hoogste niveau. Dat gebeurde met een strafschoppenreeks ten koste van Saint-Etienne.

Auxerre wil Arcus (25) graag behouden. Maar de Haïtiaan heeft een aanbod van de club naast zich neergelegd.

Arcus kwam eerder ook uit voor Cercle Brugge, Troyes en Lille. Er is ook in Frankrijk interesse voor de rechtervleugelverdediger.

Club te koop

Arcus staat op 25 interlands voor Haïti. Hij moet de eerste versterking worden van Vitesse.

De Arnhemse club wacht een zware zomer. Vanwege de oorlog in Oekraïne heeft de Russische eigenaar Valeri Oyf de eredivisionist te koop gezet. Dat proces vergt tijd, maar daardoor is de toekomst vooralsnog ongewis. Tegelijkertijd is een grondige renovatie nodig. Bij Vitesse vertrekken de sterkhouders Riechedly Bazoer, Danilho Doekhi en Dasa transfervrij. Daarbij vallen de huurlingen Loïs Openda (Club Brugge), Jacob Rasmussen (Fiorentina), Adrian Grbic (FC Lorient) en Yann Gboho (Stade Rennais) weg.

Vitesse – RKC 1 – 1
Eredivisie 2020 – 2021
Gelredome Arnhem

Bron: Gelderlander / Foto's: SV

Hoofdsponsor: