5 januari 2020 In de media

Vitesse aast op Sondre Tronstad

De Nederlandse club Vitesse heeft verschillende biedingen uitgebracht op Sondre Tronstad. Maar de miljoenen biedingen zijn tot nu toe flagrant verworpen door Haugesund.
De 24-jarige Sondre Tronstad is een zeer gewilde man. Zijn briljante seizoen voor de bekerfinalist van vorig jaar is opgemerkt door verschillende buitenlandse clubs.

Het meest concreet is de interesse van het Nederlandse Vitesse, die volgens de ervaring van TV 2 zeer geïnteresseerd is in het vastleggen van de diensten van de 24-jarige.

TV 2 wordt geïnformeerd dat een bod van ongeveer 6 miljoen NOK moet zijn afgewezen. Haugesund's algemeen directeur Eirik Opedal wil hier geen commentaar op geven.

Maar zelfs Sondre Tronstad bevestigt dat hij op de hoogte is van de belangstelling uit Nederland.

"Ik vind het vleiend dat er interesse. Ik heb het gevoel dat ik goed heb gepresteerd in Haugesund en voel dat ik nu klaar ben voor een nieuwe kans. Ik hoop dat het positief uitpakt.", geeft de Noor toe.

Tronstad staat nog een jaar onder contract van Haugesund.

Hoewel de club open stond voor financiële uitdagingen, wilden ze de middenvelder tot nu toe niet verkopen.

Wat vindt u van het bedrag dat Haugesund van u vraagt?

"Daar zeg ik liever niet zoveel over. Wat ik kan zeggen, is dat ik het gevoel heb dat ik al een aantal jaren mijn best heb gedaan en gedaan voor Haugesund, en dat ik hoop dat ik de kans kan nemen om nu een stap verder te gaan", zegt Sondre Tronstad.

Tronstad was oorspronkelijk wisselspeler, maar speelt sinds 2016 voor Haugesund waar hij zich heeft ontwikkeld tot een hoofdrolspeler voor het team van Jostein Grindhaug.

TV 2 heeft contact gehad met Tronstad-agent Imad El Hammichi. Hij wil hier geen commentaar op geven.

(Red.: vertaling van het Noorse artikel kan op details niet adequaat zijn)

ØNSKET I NEDERLAND: Vitesse har lagt inn flere bud på FKHs Sondre Tronstad.
NB: Wij plaatsen dit artikel van een derde bronpartij onder de nadrukkelijke vermelding ‘gerucht’. Een transfer is pas definitief als het door Vitesse op de eigen site Vitesse.nl wordt bevestigd.
Norge TV2 / Foto’s SV – MT

Hoofdsponsor: