3 juni 2014 In de media

Vitesse ambitieus: “Wij willen een internationale opleiding worden”

Waar Vitesse de laatste jaren vooral successen boekte door tientallen spelers aan te trekken, wil de club in de toekomst voor een groot deel afhankelijk worden van de talenten uit de eigen jeugdopleiding. Dat meldt hoofd opleidingen Gerry Hamstra op de clubsite.
"Onze ambitie is een internationale opleiding te worden. Investeren in spelers is daar een onderdeel van, maar daar houdt het niet mee op. Komend seizoen willen wij gaan werken met fulltime trainers voor de elftallen vanaf Vitesse Onder 14. Deze trainers willen wij een langdurig contract bieden, aangevuld met een loopbaantraject en bijbehorende cursussen. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in een kracht- en conditietrainer, een high-performance analist, een hoofd scouting en een cameraman. Alles op fulltime basis", aldus Hamstra.

Hamstra verwacht dat Vitesse, dat onlangs een hypermodern trainingscomplex in gebruik nam, zich snel zal ontwikkelen op het gebied van de jeugdopleiding. "Binnen de Vitesse Voetbal Academie willen we toewerken aan eenduidige en herkenbare leerlijnen. We zijn dus zeker ambitieus. We willen niet voor niets binnen drie jaar bij de top vijf van Nederland horen."
 

Soccernews / Foto’s SV

Hoofdsponsor: