26 november 2021 In de media

Vitesse-back Dasa op eigen verzoek reserve: ‘Ben er niet trots op’

Voor de tweede keer deze Europese campagne moest Vitesse-trainer Thomas Letsch een speler op de bank posteren, omdat hij te laat was gekomen. Rechtervleugelverdediger Eli Dasa had alle begrip voor zijn straf, sterker nog: hij stelde het zelf voor.

Dasa kwam te laat voor de wedstrijdbespreking van Letsch in aanloop naar het belangrijke uitduel met Stade Rennes in de Conference League. ‘Het is natuurlijk niet iets waar ik trots op ben’, reageerde Dasa achteraf bij ESPN. ‘Maar het is gebeurd. We hadden een misverstand over het tijdstip van de bespreking. Dat was mijn fout, ik neem de schuld op me. Met mag niet gebeuren. Het belangrijkste was de wedstrijd. Ik ben gestraft, daarmee is het ook afgedaan.’

Loïs Openda overkwam enkele weken geleden hetzelfde, hij werd op de bank gezet voor de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur. ‘Dit is iets dat we hebben afgesproken en eerlijk gezegd vind ik dat ook goed’, zei Dasa. ‘We hebben erg strikte regels en die gelden voor iedereen. Ik heb zelf als eerste tegen de trainer gezegd dat het me speet dat ik te laat was en dat ik niet zou moeten spelen. Want dit gebeurde ook met Openda in Londen.’

Dasa kwam dus zelf met het verzoek om op de reservebank plaats te nemen in Rennes. ‘Ik ben een teamspeler en ik wilde geen scheve gezichten in de groep, omdat de ene speler wel wordt gestraft en een ander niet. Dat er iemand wordt voorgetrokken, of iets dergelijks. Uiteindelijk is het natuurlijk de beslissing van de trainer. Hij besloot me niet op te stellen en dat is oké’, aldus de 28-jarige Israëliër.

Dasa stond zijn plaats af aan Romaric Yapi en viel na 53 minuten in. Als invaller hielp hij Vitesse op weg naar een knappe comeback, waardoor de Arnhemmers nog altijd mogen hopen op Europese overwintering.

Stade Rennais – Vitesse 3 – 3
Conference League
Rennes

Bron: VI / Foto's: SV

Hoofdsponsor: