13 mei 2021 In de media

Vitesse behaalt Europees voetbal na gelijkspel in Sittard

Het duel tussen Vitesse en Fortuna Sittard eindigde donderdagmiddag in een 3-3 gelijkspel. Na een snelle achterstand in de eerste helft, keerden de Arnhemmers de wedstrijd via Sondre Tronstad en Riechedly Bazoer nog voor rust. Na rust kantelde de wedstrijd weer en kwamen de Limburgers op voorsprong. Een late treffer van invaller Lois Openda zorgde ervoor dat Vitesse toch een punt pakte en daarmee de vierde plek op de ranglijst én ticket voor Europees voetbal veilig stelde.

In de voorlaatste speelronde was de inzet duidelijk: het veiligstellen van plek vier en daarmee ook Europees voetbal. De ploeg van hoofdtrainer Thomas Letsch begon met een gewijzigde voorhoede. In de punt van de aanval begonnen Oussama Darfalou en Oussama Tannane. Thomas Bruns completeerde het middenveld.

De wedstrijd in Limburg was goed en wel begonnen, of de thuisploeg kwam al op 1-0. Aanvoerder Rienstra dook op en passeerde de uitgekomen doelman Remko Pasveer. Vitesse moest zich oprichten. Via kopballen van Danilho Doekhi en Oussama Tannane kwam de ploeg van hoofdtrainer Thomas Letsch steeds dichterbij de gelijkmaker. Ook Jacob Rasmussen won een luchtduel, maar zijn inzet miste kracht om Fortuna Sittard-doelman Yanick van Osch te verschalken. Tussendoor raapte Pasveer de bal op, voordat Lisandro Semedo voor gevaar kon zorgen.

In de 25ste minuut kwam de gelijkmaker op het scorebord. Tronstad kopte een vrije trap van Tannane hard in de korte hoek: 1-1. Vijf minuten later kon Vitesse opnieuw juichen. Bazoer pikte de bal op, combineerde met Tannane en wist met een puntertje de 1-2 binnen te schuiven. Kort voor rust kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Flemming pakte de tweede bal op en kon ongehinderd doorlopen tot de rand van het strafschopgebied om vervolgens raak te schieten: 2-2.

Na rust was het de thuisploeg die opnieuw kon juichen. En opnieuw was het Flemming. Hij probeerde het vanaf de rand van het zestienmetergebied. Pasveer verkeek zich op de poging: 3-2.

Vitesse moest opnieuw in de achtervolging, met schoten van Maxi Wittek en invaller Lois Openda tot gevolg. Het duurde het in de blessuretijd voordat de gelijkmaker toch werd gemaakt: 3-3. Daar waar concurrent Feyenoord ook gelijkspeelde tegen Heracles Almelo verzekert Vitesse zich van de vierde plek en dus een ticket voor Europees voetbal.

Bron: Vitesse / Foto's: SV