29 april 2018 In de media

Vitesse behaalt play-offs na 5-0 overwinning op FC Twente

Vitesse heeft zich zondagmiddag van een plek in de play-offs verzekerd. De Arnhemmers wonnen overtuigend van hekkensluiter FC Twente. Met de vijfklapper valt definitief het doek voor tegenstander FC Twente dat degradeert naar de Jupiler League.
De openingsfase kende een wisselend spelbeeld. Beide ploegen oefenden stevig druk uit op elkaars verdediging. Tot grote kansen leidden het echter niet. Pas na ruim tien minuten spelen was het Linssen die de mogelijkheid had om de thuisploeg op voorsprong te koppen. De Limburger kwam bij een vrije trap van Mount sterk voor zijn man en zette zijn hoofd tegen de bal, maar zijn inzet vloog over het doel.

Na de kans van Linssen slaagde Vitesse er niet meer in om een grote mogelijkheid te creëren. De druk die aan de wedstrijd kleefde was zichtbaar aanwezig. De Arnhemmers verslikten zich een aantal keer waardoor FC Twente kon uitbreken. Doelman Jeroen Houwen toonde zich, onder andere op een afstandsschot van Adem Maher, een rots in de branding en hield de geel-zwarten in de eerste dertig minuten een aantal keer goed op de been.

Het was Serero die na veertig minuten een einde maakte aan de doelpuntdroogte in de eerste helft. Serero vond een opening in de Twentse defensie en haalde uit. Met een enorme kanonskogel van afstand liet de Zuid-Afrikaan doelman Joel Drommel volledig kansloos: 1-0.

Direct na rust voerde Vitesse de druk op de Tukkers steeds verder op. Met resultaat. In de 53ste minuut breidde Tim Matavz de score voor Vitesse verder uit. Na een flitsende rush over de linkerflank bereikte Alexander Büttner de boomlange spits, die de bal vervolgens achter keeper Drommel kopte: 2-0.

Na dit doelpunt trok de uitploeg zich verder terug op eigen helft waardoor Vitesse het karwei kon klaren. Ditmaal via Mount. De nauw oplettende Engelsmans stond goed gepositioneerd en maakte het derde doelpunt voor Vitesse: 3-0. Na enkele minuten was ook het vierde Arnhemse doelpunt een feit. Wederom met Mount aan de basis. Nadat de middenvelder met een kopbal de lat raakte, was het Linssen die de 4-0 op het scorebord zette.

Om het Arnhems feestje helemaal compleet te maken schoot  Tim Matavz Vitesse in de 87ste minuut naar de 5-0. De Sloveense spits volleerde een voorzet van Bruns prachtig binnen en tekende daarmee direct voor de eindstand in GelreDome.

Vitesse speelt zondag 6 mei de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. In Tilburg nemen de Arnhemmers het op tegen Willem II.