30 augustus 2019 In de media

Vitesse-bekerheld Van Wolfswinkel ‘zeer succesvol’ geopereerd aan hersenaneurysma

FC Basel heeft bijzonder goed nieuws naar buiten gebracht over voormalig Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel. De 30-jarige spits is succesvol geopereerd aan zijn hersenaneurysma, zo meldt zijn club. Van Wolfswinkel had met twee goals een aanzienlijk aandeel in de KNVB-bekerwinst in 2017.
Zo'n twee weken geleden kwam Van Wolfswinkel met een verschrikkelijk bericht. Via de clubkanalen van zijn werkgever bracht hij naar buiten dat er bij hem een aneurysma in zijn hersenen was ontdekt, waardoor hij minstens zes maanden rust moet houden. Pas als de behandeling achter de rug is, kan meer worden gezegd over zijn periode van afwezigheid. Gevreesd wordt echter dat hij misschien wel een jaar aan de kant staat en misschien zelfs wel moet vrezen voor zijn carrière.

De eerste stap in de behandeling was een operatie, die nu dus achter de rug is. FC Basel laat weten dat Van Wolfswinkel dinsdag 'zeer succesvol' onder het mes is gegaan en vrijdag het ziekenhuis alweer mag verlaten. Over de nabije toekomst wordt niets gemeld, hoe het behandelplan er nu verder uit ziet, is dus niet bekend.

Eerder kwamen zijn ploeggenoten al met een emotionele steunbetuiging aan de Nederlander. Voorafgaand aan de uitwedstrijd bij Xamax Neuchâtel (0-3 winst) liepen zij allemaal het veld op in shirts met daarop de naam van Van Wolfswinkel en zijn rugnummer 9.

Een hersenaneurysma is een verwijding in de wand van een slagader van de hersenen. Dat verhoogt de kans dat het bloedvat scheurt, en dat zou weer een hersenbloeding veroorzaken.
 

VI / Foto’s SV – FCB

Hoofdsponsor: