29 oktober 2019 In de media

Vitesse bekert op halve kracht verder

Vitesse heeft zich zonder al te veel problemen geplaatst voor de tweede ronde van de strijd om de TOTO KNVB-Beker. De Graafschap werd verslagen.
Na zijn (publiekelijk) excuses was Riechedly Bazoer weer in genade bij Vitesse aangenomen. Alles was de middenvelder vergeven, zo bleek ook voor het bekerduel met de Graafschap. De basisplaats van dinsdag was het bewijs van de vergevingsgezindheid van trainer Leonid Slutsky.

Bazoer was niet de enige opvallende naam in de Arnhemse basisploeg. Julian Lelieveld en Thomas Buitink kwamen ook aan de aftrap, terwijl Kostas Lamprou en Tomás Hajek zelfs hun eerste speelminuten kregen in de Vitesse-hoofdmacht. Slutsky wilde de al dan niet licht aangeslagen vaste waardes als Tim Matavz, Armando Obispo en Bryan Linssen sparen

Ook zonder de vaste waarden kende Vitesse weinig moeite met De Graafschap. In de vierde minuut kwam de 1-0 op het scorebord in Gelredome. Nadat het schot van Buitink op de paal was geëindigd, was Oussama Darfalou in de rebound wel succesvol.

Vitesse verzuimde het nauwelijks dreigende De Graafschap voortijdig op de knieën te dwingen. De minimale marge bood de club uit de Keuken Kampioen Divisie zicht op een bekerstunt. Ralf Seuntjens moest als invaller die gestalte geven.

Juist een andere verse kracht aan de andere kant – Nouha Dicko – maakte na ruim een uur een einde aan de Doetinchemse hoop. Koud een minuut in het veld maakte hij het op aangeven van Matús Bero af; 2-0.

VI / foto’s SV

Hoofdsponsor: