19 januari 2021 In de media

Vitesse bekert verder na zege op ADO Den Haag

Vitesse mag zich gaan voorbereiden op de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. In GelreDome werd ADO Den Haag vanavond met 2-1 verslagen dankzij doelpunten van Loïs Openda en Matúš Bero. Het doelpunt van de bezoekers kwam van Amar Catic.

De Arnhemmers begonnen de wedstrijd met Loïs Openda en Oussama Darfalou terug in de basis. Het aanvalsduo, samen al goed voor twaalf doelpunten, kreeg tegen FC Emmen rust. Al mocht Darfalou nog wel invallen in het laatste kwartier.

Vitesse begon de wedstrijd meteen dreigend. Oussama Tannane nam na een paar seconden het doel van keeper Luuk Koopmans al onder vuur, maar de goalie stond goed. Een kwartier later kwam Eli Dasa gevaarlijk tevoorschijn voor het doel maar zijn inzet ging naast.

De volgende kans was voor Oussama Darfalou. De spits kreeg erg veel ruimte en kon de bal breed leggen op Bero maar hij schoot zelf. Doelman Koopmans had weinig moeite met het schot. In de 25e minuut was het raak. Oussama Tannane dribbelde knap door de verdediging van de Hagenezen en legde de bal af op Openda. De nummer zeven verlengde die bal en via de binnenkant van tweede paal rolde de bal in het doel: 1-0. Vlak voor rust kreeg Openda nog de kans om de score te verdubbelen. Na een goede steekpass van Danilho Doekhi stond alleen de aanname van Openda die treffer in de weg.

In de 64e minuut kreeg Vitesse een grote kans op een volgende treffer. In een ware scrimmage waren bijna alle spelers behalve Remko Pasveer betrokken bij de kans maar uiteindelijk was het keeper Koopmans die de bal in zijn handen had. In de 71e minuut verdubbelde Vitesse de voorsprong. Na een mooie voorzet van Openda schoot Bero de bal in één keer in de lange hoek: 2-0.

Even leek het erop dat de wedstrijd was beslist, maar niet veel later toonde ADO Den Haag het tegendeel. Eerst bewees invaller Tomas Hájek zijn waarde door de bal van de lijn te halen en nog geen minuut later deed Pasveer hetzelfde.

De spanning kwam helemaal terug in de wedstrijd toen Catic tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte: 2-1. Vitesse kroop in de slotfase door het oog van de naald maar de overwinning werd uiteindelijk toch over de streep getrokken. De Arnhemmers behalen daardoor de volgende ronde, waarin slechts acht ploegen over zijn.

Zaterdag 23 januari staat de eerstvolgende Eredivisie-wedstrijd op het programma. Dan is FC Groningen de tegenstander (aanvang 18.45 uur).

Bron: Vitesse / Foto's: SV